Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakie są realne szanse obecnie w Krakowie będąc klasa średnią + na budowę domu w granicach administracyjnych miasta? Lub kupno czegoś do remontu lub w dobrym stanie?

Do tej pory myślałem że to niemożliwe bo o działki rywalizują też deweloperzy ale jednak są małe działki budowlane z takim planem zabudowy że dew nie wciśnie tam bloku.

Zastanawiam się czy w ogóle jest sens brać pod uwagę taka budowę i szukać działek małych, wykrojonych na sam dom, takich pato działek z 10m2 ogródka za i przed domem czy nierealne to jest?

Jeśli sprzedalibysmy nasze obecne mieszkanie i dołożyli oszczędności to dysponujemy kwota 1mln 200k. Co miesiąc jesteśmy w stanie odłożyć 15k.

Zastanawiam się jak do tego podejść, są działki w Krakowie i za 200-300k,mowie o działkach na sam dom i ogródku w stylu jak parter w bloku. Za 1.5 miliona można kupić dom ale prl, boję się nadchodzących zmian UE odnośnie ocieplen itp, poza tym to stare technologie,pewnie masa kasy w remont. Z kolei nowe domy urządzone ceny odjechane.

Sa jakieś alternatywy w tym mieście, jakieś wsie pod Krk z realnie działającym SKM jak w Trójmieście? W sensie pociag co 20 min w godzinach szczytu? Do tego blisko domu knajpy, teren rekreacyjny, jakieś trasy rowerowe? Taka Reda jak w Trójmieście? Dom na typowej podkrakowakiej wsi, opcja dojazdu w giga korkach do miasta odpada. Cenie sobie to że rowerem w Krk po pracy mogę wyskoczyć bez jazdy ruchliwa droga, że mam pieszo w mieście usługi, ewentualnie tramwaj pod nosem gdzie w 10 min dojadę w większość potrzebnych mi miejsc. Do tego knajpy, uber eats etc. Alternatywa to duże mieszkanie w bloku, jakieś 80m2 ale z tego co liczę to koszty podobne jak mały dom a dość już mam trochę mieszkania w bloku. Psa nie ma jak na pole wypuścić, darcie ryja za ścianą etc.

@KromkaMistrz , jak u Was z ofertą działek ewentualnie gotowych domów realnie do wprowadzenia? Jak ten rynek wygląda obecnie w Krakowie?

#krakow #nieruchomosci #dom #mieszkanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: czemu miało by się nie dać ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)../⁠¯ kilkanaście takich inwestycji w promieniu 15min na Bronowicach kojarzę. Niektóre bardzo ciekawe, znajdziesz na moim profilu z zeszłej zimy fajny przykład.
Edit: https://wykop.pl/wpis/69244321/krakow-patodeweloperka-kurnik-budujzwykopem-dziwni
@BArtus +12
#krakow #patodeweloperka #kurnik #budujzwykopem
Przynajmniej będzie miał widok na kopiec z poddasza ¯\(ツ)\/¯
  • Odpowiedz