Aktywne Wpisy
darknightttt +136
Co mnie czasami bawi w #niebieskiepaski
1. Oczekiwanie niesamowitego seksu z dziewicą
2. Wyśmiewanie stosowania medycyny estetycznej przy jednoczesnym oczekiwaniu top wyglądu niczym z instagrama
3. Obawianie się, że dziewczyna leci na kasę gdzie 95% tych bojących się praktycznie nic nie ma
4. Oczekiwanie zachowywania się jak żona (pełne oddanie, gotowanie, sprzątanie) bez ślubu i żadnych konkretnych zobowiązań, ustaleń
5. Chęć znalezienia młodej parnerki i oczekiwanie, że będzie zachowywała się dojrzale, będzie
1. Oczekiwanie niesamowitego seksu z dziewicą
2. Wyśmiewanie stosowania medycyny estetycznej przy jednoczesnym oczekiwaniu top wyglądu niczym z instagrama
3. Obawianie się, że dziewczyna leci na kasę gdzie 95% tych bojących się praktycznie nic nie ma
4. Oczekiwanie zachowywania się jak żona (pełne oddanie, gotowanie, sprzątanie) bez ślubu i żadnych konkretnych zobowiązań, ustaleń
5. Chęć znalezienia młodej parnerki i oczekiwanie, że będzie zachowywała się dojrzale, będzie
Prowadzę czasem rekrutacje jako ekspert techniczny i nieraz dostaję CV seniora 8-10+ lat w branży, który cały ten czas przesiedział w webówkach, a w sekcji wykształcenie ma jakiś bootcamp + magistra z ekonomii, teologii, teatrologii, dziennikarstwa (prawdziwe przypadki sic!), zamiast informatyki lub kierunków pokrewnych, jak EiT, AiR, mechatronika. Lubię dla beki zadać wtedy takiemu ekspertowi pytanie sprawdzające, czy delikwent wie w ogóle, jak działa komputer. Pytam więc o ilość bitów w bajcie,
- Opcja nr 1 czyli obecna praca: 7.5k zł netto miesięcznie (3 razy w roku dostaję 9.5k zamiast 7.5k - premia), praca zdalna 50%, 15km w jedną stronę do roboty własnym autem - około 15minut, brak możliwości jakiegokolwiek awansu, wymagany angielski).
- Opcja nr 2 czyli oferta, którą niedawno dostałem w innej, większej firmie: 9.5k zł netto, praca zdalna 70%, dojazd 45km w jedną stronę własnym autem - około 50min, być może jest możliwość awansu na jakiegoś eksperta, ale to tylko moje domysły, wymagany angielski+niemiecki).
Zatem średnio rocznie wychodziłbym więcej o jakieś 18k, ale za to tracę więcej paliwa i czasu (tj. 30minut na dojazd vs. prawie 1h40min jeśli nie będzie korków a najczęściej są).
Co wybrać?
#pracait #praca #korpo #korposwiat #pytanie #pracbaza
Co wybrać?
@peoplearestrange: chyba mnie z kimś pomyliłeś bo tą ofertę to dostałem w tym tygodniu
@peoplearestrange: no właśnie, gdyby dali chociaż te 12-13k do ręki...ale takie zarobki to tylko na wykopie
@peoplearestrange: apki internetowe i mobilne