Hamas naprawdę umieszcza punkty dowodzenia w wyróżniających się wysokich budynkach, które łatwo rozwalić zamiast w jakiś parterowych chałupach z rozbudowanymi piwnicami?
@Kagernak: pewnie są i takie i takie punkty dowodzenia
@ZuluScout: No trochę. Wiedzą dokładnie gdzie znajdują się bazy tylko nie zauważyli jak zbierają się uzbrojone bandy i ruszają by siać chaos za granicą ヽ( ͠°෴°)ノ
@Kagernak: Tu chodzi o r--------l Gazy. Poczytaj sobie o zbombardowaniu budynku mediów w Gazie w 2021. Nawet jakiś były generał z Mossadu przyznał, że zrobili to tylko dla "własnych celów" a dowodów na działalność Hamasu jak nie było, tak nie ma. Oni walą takietami w budynki losowo i jak kogoś zabije, to powiedzą, że Hamas tam był.
@sepuqqu: No, ale chodzi o to, że jaki jest sens dawania tego do wysokich budynków zamiast do piwnic! W strefie gazy podobno jest cała sieć podziemnych tuneli do transportu i przemytu więc miejsc na potencjalne magazyny mają chyba pod dostatkiem i to bezpieczniejszych od wielkich bloków.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
@Kagernak: pewnie są i takie i takie punkty dowodzenia
https://en.wikipedia.org/wiki/Destruction_of_al-Jalaa_Building
@Kagernak: ale w 5 minut terroryści nie spakują całego arsenału, komputerów, sprzętu itd. które tam posiadają