Wpis z mikrobloga

Pisałem niedawno o wysypie ex... I wydaje mi się, że trzeba postawić szlaban, bo po kilku rozmowach widzę, że wspólny mianownik to szukanie nie "geriatrycznego chada" a raczej kapitana Save-A-Hoe. Jak nie problemy z mężem/facetem to finansowy/kredytowy dramat, albo jakieś totalne szajby we łbie i nieprzepracowane traumy po przejściach... One wszystkie myślą, że gdzieś na świecie jest facet, które uratuje je przed nimi samymi. A takiego wała. Wniosek: gonić!

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kosmita Zapytam tak z ciekawości, bo pewnie z racji wieku masz już spore doświadczenie z kobietami, po czym poznajesz, że kobieta szuka kogoś kto 'uratuje ją przed nią samą'?
  • Odpowiedz
  • 11
@agacik92: po paru zdaniach rozmowy widzę, że nie potrafią ogarnąć swojej rzeczywistości, w którą trafiły z własnej woli. Jęczenie, że jej tak źle i nie wie co z tym zrobić... mimo, że rozwiązania są elementarne i w 2-3 punktach można wyprowadzić to na prostą. Próby uciekania od odpowiedzialności za własne decyzje, czyny, szukanie rozwiązań, które pudrują rzeczywistość, zamiast ją zmieniać. Nieradzenie sobie z emocjami. Nieradzenie sobie ze schematami własnych zachowań.
  • Odpowiedz
  • 4
@agacik92 żeby było jasne, to nie są jakieś - na pierwszy rzut oka - głupie dziewczyny, mają poważne obowiązki zawodowe, jedna ma doktorat, także żadne "Krystyny z gazowni".
  • Odpowiedz
@kosmita myśle ze ludzie w Twoim wieku, ale tez i Ci młodsi o 10 czy 15 lat to nie interesują się zdrowiem psychicznym, możliwe ze nawet nie wiedza co to są schematy zachowań czy myśli i żyją jakby nie miały na nic wpływu bo nie wiedza nawet. Ze należy nad sobą zawsze pracowac by życie po prostu było prostsze i szczęśliwsze. Taja moja opinia :) teraz są pokolenia chodzących na psychoterapię
  • Odpowiedz
@kosmita pewnie nie wiedza ze mogą same coś zrobić xD kiedyś znalałam człowieka który robił wszystko to co mu proponowali ze powinien ludzie wokoło i obarczał wszystkich wina za swój los ^^’ choć mógł zrobić co chcial ale olewał to i robił jak inni mu proponowali ^^’ dla mnie niepojęte ale takich i im podobnych w wieku 30+ duuuzo
  • Odpowiedz
  • 0
@Kitku_Karola: "nie wiedzą"... heh. Kiedyś też próbowałem sobie to racjonalizować, że to taka "ciapa, ale uległa kobieta". No więc nie... bywają pyskate, uparte, a nawet zawzięte i to nie w sprawach, w których mają rację. Klasyczne "bo tak!". Te, które mają facetów, moim zdaniem okazują im brak szacunku. Choć niektórzy zasłużyli na to... Z drugiej strony to, że one z nimi są, tylko potwierdza, że same siebie nie szanują, nie
  • Odpowiedz
@kosmita No cóż :D trzeba takie ignorować i tyle. Mnie oburzyło jak po moim długim związku odezwał się inny ex co to w przeszłości po miesiącu znajomosci wypalił bym się z nim wyprowadziła za granice i tam studiowała zamiast w Polsce xD jak powiedziałam ze nie to mnie rzucił i wziął inna chętna a ja znalazłam kogoś innego. Po katach się odezwał niby pod pretekstem by nie zapomnieć języka polskiego a
  • Odpowiedz
  • 0
@Kitku_Karola: przypominanie języka to bullshit. Mam rodzinę zagranicą, mieszkają tam od ponad 40 lat. Od prawie 50 lat domowym językiem jest obcy. Nie mają prawie żadnych kłopotów z mówieniem, akcentem itd. To "zapominanie" to poza i kłamstwo.
  • Odpowiedz