Aktywne Wpisy

choochoomotherfucker +339
Nie do końca rozumiem hejt na użytkowanie SM42 z węglarkami w mieście jako osobówki. Sama się takowymi nie poruszam, natomiast podobają mi się i widzę szereg plusów:
+ siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno w nocy
+ doskonała widoczność na pół miasta
+ przestronne wnętrze, zmieści się rodzina, pies, rower, wózek, zakupy i pół osiedla
+ radzi sobie z krawężnikami, śniegiem i torami bez narzekania
+ charakterystyczny warkot i wstrząsy skutecznie wyciszają myśli i
+ siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno w nocy
+ doskonała widoczność na pół miasta
+ przestronne wnętrze, zmieści się rodzina, pies, rower, wózek, zakupy i pół osiedla
+ radzi sobie z krawężnikami, śniegiem i torami bez narzekania
+ charakterystyczny warkot i wstrząsy skutecznie wyciszają myśli i
źródło: taxi4
Pobierz
pokrentnik +561
Nie do końca rozumiem hejt na użytkowanie koparki kołowej Bagger 293 w mieście jako codziennego środka transportu. Sam się takim nie poruszam (bo zajmuje trzy województwa), ale widzę szereg plusów:
Siedzisz wysoko: Dosłownie nad chmurami (kabina jest na wysokości kilkunastu pięter). Światła innych aut nie rażą, bo ich nawet nie widzisz – są gdzieś 90 metrów pod Tobą.
+Prześwit i krawężniki: Dziurawe drogi? Bagger nie zauważa dziur, on je tworzy. Krawężnik o wysokości pół
Siedzisz wysoko: Dosłownie nad chmurami (kabina jest na wysokości kilkunastu pięter). Światła innych aut nie rażą, bo ich nawet nie widzisz – są gdzieś 90 metrów pod Tobą.
+Prześwit i krawężniki: Dziurawe drogi? Bagger nie zauważa dziur, on je tworzy. Krawężnik o wysokości pół
źródło: 467855110_1307760930579972_3510903690263422892_n
Pobierz

#smierc #filozofia #przemyslenia #polska #czechy #swiat #prawo
źródło: temp_file7212113800526973582
Pobierzźródło: temp_file2395396153190119027
Pobierzźródło: temp_file6481321321342903788
Pobierz@SaintWykopek: Mordzia to celna rozkminka, powinno być jak u nich też mi się to podobało, sporo więcej wolności jak u Nas
@SaintWykopek: musisz płacić za miejsce na cmentarzu, ktoś ma zarabiać
robota czarnych, uważam to za zwykłe ku*restwo
@Zara_wracam: Tylko, że nie musisz grzebać na cmentarzu katolickim, a zmarły może wyrazić taką wolę w testamencie. Ba, zgodnie z prawem kościelnym wystarczy, że powie księdzu, że nie chce być chowany na cmentarzu katolickim i już nie wolno go tam pochować ( tylko czasem rodzina robi naciski po śmierci już i niektórzy się łamią)
@djtartini1: wiem o tym, urna mojej matki jest w kolumbarium na cmentarzu północnym w warszawie, cmentarzu komunalnym. Chciała być rozsypana nad bałtykiem ale taki wuj, nie da sie.
W małych miastach i wsiach niema luksusu cmentarzy niekościelnych.
@SaintWykopek: we Włoszech na cmentarzach widziałem sporo kolorowych zdjęć, jakieś fotoszopki itd. Na jednym grobie nawet ktoś postawił browara.
Komentarz usunięty przez autora
@SaintWykopek: jedź do Indii, wejdź do Gangesu i chlapnij sobie z niego szklaneczkę wody. Zobaczymy, czy dalej będziesz gadać takie idiotyzmy.
Jest tam że np. często nie chcą płacić nawet za kremację członka rodziny, robi to wtedy gmina, a urnę można odebrać dopiero po opłaceniu kosztów kremacji. Gdy urny nie zostaną odebrane są po prostu wrzucone w workach na śmieci do jakiegoś grobowca i tyle ;)
https://tvn24.pl/programy/czeski-pogrzeb-ra367928-3450454