Aktywne Wpisy
saji +232
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
starboy9 +128
polactwo to stan umysłu, siedzę sobie na lotnisku do odlotu godzina, a Polacy już się w kolejkę ustawili przy bramce xD obok pełno wolnych miejsc siedzących żeby czasem bez nich nie odlecieli xD
Siema, który kierunek studiów jest bardziej przyszłościowy : automatyka i robotyka, mechatronika czy informatyka? Chodzi o względnie najlepszy stosunek włożonego czasu w naukę na studiach i po nich, zarabianych w przyszłości pieniędzy i stresogenności pracy. Chodzi też o pewność pracy bo jak zasłyszałem przyszli juniorzy programiści w większości nie będą mieli czego szukać w zawodzie ale to tylko zasłyszałem i prosiłbym o opinię.
#mechatronika #informatyka #air #studbaza #kariera #nauka #studia #praca #pracbaza #student
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: ze studiami na pewno beda mieli.
jak jestes bierny zyciowo to
No i kolejna niepopularna opinia - rzeczy zawodowo przydatnych na studiach nie poznasz. Możesz teoretycznie poznać ludzi którzy pomogą Ci w przyszłości i to tyle. Jakbym wybierał od nowa to bym zamiast 8 lat
Tak więc nawet przy zagranicznych ofertach - masz przedstawione ekwiwalenty kształcenia i obszary studiów - jeśli jest to potrzebne do pracy.
Portfolio to może i rzecz ważna - lecz poruszasz się ściśle po programistycznej bańce. Bańce, którą już dawno tani wykonawcy czy tanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: https://wykop.pl/wpis/72400343/hej-za-rok-wybieram-sie-na-studia-i-mam-dylemat-po
Wkleje Ci cos co tam wklejalem, komentarz z neta, z
@mirko_anonim: informatyka
inne olej, nawet nie próbuj
Chyba, że lubisz zarabiać 30% pensji programisty o takim samym stażu i potencjale, co Ty
@ptaaq: w porownaniu z tym co mieli informatycy kiedy ja konczylem - tak, rozczarowujace. Naprawde masa ludzi zawodowo zwiala z automatyki do IT.
I masz racje ze automatyka moze byc ciekawa i pasjonujaca, dobre zarobki - tylko trzeba to lubic oraz podczas studiow miec juz jakas koncepcje. A wiekszosc ludzi tego nie ma. Jasne, da sie po automatyce zarabiac lepiej niz informatyk, ale to wymaga wiecej pracy, wiecej szczescia, no i taka robota po prostu musi przypasowac. Stosunek "co mozna dostac" do "ile pracy musze wlozyc" nie wyglada za dobrze.
I jak ktos ma pecha i trafi do typowego januszexu wdrozeniowego albo do slabej fabryki to mozna naprawde
@ptaaq: no nie za bardzo, prawda jest najczęściej jedna. jeśli punkt widzenia przeszkadza, to się przesiądź ( ͡° ͜ʖ ͡°)