Wpis z mikrobloga

@prewenaza Idę pierwszy raz w życiu. Uj mnie obchodzi polityka jako taka. Nie będzie nigdy uczciwej partii. Zagłosuje na Bolka i Lolka, Trzecia Droga czy jakoś tak i niech sobie mają chłopaki. Byleby głos nie poszedł na tych frędzlów z pisu
  • Odpowiedz
  • 0
@prewenaza +1
ok, robimy kolejny eksperyment socjologiczny.

na jego potrzeby załóżcie, że macie mało kontrowersyjne poglądy takie, że gwałcenie małych dzieci i zabijanie rudych jest moralnie złe.

w demokratycznych wyborach bierze udział dwóch kandydatów: Andrzej Aliński i Bartłomiej Brzozak.
program wyborczy Andrzeja Alińskiego: gwałcenie małych dzieci i zabijanie wszystkich rudych
  • Odpowiedz
odmawianie udzialu w wyborach to glosowanie na partie utrzymujaca przewage/glosowanie na status quo i n----------e mozgowe

@stepienz13posterunku: 1/20000000 XD. Równie dobrze mógłbyś się pomodlić za umierające dziecko twierdząc, że to je wyleczy
  • Odpowiedz
  • 3
@Kutafonix215: to proste: jeśli jakaś osoba mówi "nie chcę brać udziału w waszym państwie" i następnie nie bierze udziału w waszym państwie, to powinnna mieć prawo nie brać udziału w waszym państwie. miejcie sobie waszą policję, służbę zdrowia i drogi, zbierajcie sobie wasze podatki i redystrybuujcie je - ale beze mnie. to się ładnie nazywa: secesja. piękne słowo i piękna idea.
jeśli bierze udział w waszym państwie, np. poprzez uczestnictwo
  • Odpowiedz
@prewenaza: Idę żeby móc w spokoju narzekać że chciałem dobrze ale ciemna masa i tak głosowała inaczej. Akurat w moim okręgu plankton libertariański od średniej hawajskiej coś wystawia to niech mają ;). Zagłosowałby człowiek na Konfe ale jednak nadmiar religii trochę brzydzi. Tak czy srak te wybory nic nie zmienią.
  • Odpowiedz
@prewenaza: Ide, mimo że nie jestem przekonany. Jestem przeciwny stylowi Sławka od czasu prawyborów. Absolutnie mu nie ufam. Jedyny powód dla którego pójde jest taki, że uznałem iż ostatecznie bagno Korwinistów będzie mniejszym złem niż POPIS. A już na pewno mniejszym złem niż ludzie tacy jak Czarzasty. Nie wiem czy Konfa pomoże do wolności, ale zagłosuje bo tamtych nie znosze jeszcze bardziej, a każdy głos na Korwinistów, to jeden głos
  • Odpowiedz