Od stycznia 2024 BYLE JEŁOP za stanie na hali i dłubanie w nosie będzie dostawał 3200zł na rękę. W tym samym czasie "białe kołnierzyki" po szkołach będą zapieprzały przy komputerach w stresie za 4,5k-6k na łapę.
Pokaz mi oferte pracy w ktorej sie stoi i nic nie robi i bedzie sie 3200 zarabialo, ja tam zloze CV a jak mnie przyjma to ja Ci bede co miesiac z tej pensji 1k zlotych przelewal na Twoje konto dopoki bede tam pracowal.
@pieczony_szczur_z_ogniska: nikt Ci nie pokaze, bo takiej niemal nie ma. To ze w gownopracach sie nic nie robi to mit podobny jak ze w kazdym korpo
@PakaBaka: Ja to powtarzałem wielokrotnie - NIKT O ZDROWYCH ZMYSŁACH nie powinien walczyć o podwyżkę minimalnej, bo jeśli się po prostu chce pracować, to po chwili zarabia się już wyraźnie powyżej. Jak ktoś po latach pracy nadal zarabia minimalną - to w ogromnej większości przypadków jest leniem/debilem/alkusem/degeneratem i nic nie poradzisz. Czy naprawdę "godne życie" dla takiej jednostki powinno być dla nas priorytetem? Nie mówię tu o ludziach chorych itd.,
@SuicideLeopard: Różnią się i to mocno. W korpo bez kultury i inteligencji gówno osiągniesz, a zapewne wylecisz z roboty. Na produkcji po prostu gówno osiągniesz. Chłopa z korpo wsadzisz na produkcję i wszystko ogarnie. Typa z produkcji wsadzisz do korpo, to nasra obok kibla kilka razy pod rząd, aż go namierzą i zwolnią.
Pokaz mi oferte pracy w ktorej sie stoi i nic nie robi i bedzie sie 3200 zarabialo
@pieczony_szczur_z_ogniska: Dowolna spółka skarbu państwa, jak masz rodzinę w PiS,ba nawet przychodzić do roboty nie będziesz musiał a i znacznie więcej niż 3200 zarobisz
@PakaBaka: Juz teraz sprzataczka czy sekretarka bez wyksztalcenia po 5 latach zarabia wiecej niz nauczyciel po 5 latach studiów i z przygotowaniem pedagogicznym na starcie. Super zacheta do zawodu.
Inflacja wielokrotnie wyższa od celu od nie kryzys? xD
@karakanjaroslaw: PiS rządzi połową świata, stare, znałem. xD Kryzys jest wtedy gdy dynamika płac rośnie szybciej niż inflacja i mamy 5 miejsce w europie, też stare i tez znałem. xD
@prosty_banan ja to juz w którymś komentarzu pisalem i powtorze tutaj, wprowadzanie wykopowej rzeczywistosci w realu konczy sie zle ;) zlapac korpo zdalne za 3k to juz bardzo dobra opcja zeby nie siedziec z patologia przy tasmie :)
@PakaBaka: 3200 na ręke to nie sa jakieś ogromne pieniądze za oddawanie 1/3 swojego życia, choćbyś w tym czasie musiał tylko siedzieć i patrzeć w ściane. Gdyby nasi kochani pszeciembiorcy nie #!$%@? tak na cenach to nie trzeba by było podnosić pensji.
@PakaBaka #!$%@? mnie to że jako inż budowy wykonujący obowiązki kierownika budowy na dużej odpowiedzialnej budowie. Zarabiam mniej niż brygadzista który jeździ sobie manitką po placu budowy....
W tym samym czasie "białe kołnierzyki" po szkołach będą zapieprzały przy komputerach w stresie za 4,5k-6k na łapę.
Ładny kryzys się nam szykuje...
#bekazlewactwa #bekazpisu #wybory #ekonomia #gospodarka #finanse #polska #pracbaza #zarobki
@pieczony_szczur_z_ogniska: nikt Ci nie pokaze, bo takiej niemal nie ma. To ze w gownopracach sie nic nie robi to mit podobny jak ze w kazdym korpo
Nie mówię tu o ludziach chorych itd.,
@pieczony_szczur_z_ogniska: Dowolna spółka skarbu państwa, jak masz rodzinę w PiS,ba nawet przychodzić do roboty nie będziesz musiał a i znacznie więcej niż 3200 zarobisz
Inflacja wielokrotnie wyższa od celu od nie kryzys? xD
@karakanjaroslaw: PiS rządzi połową świata, stare, znałem. xD Kryzys jest wtedy gdy dynamika płac rośnie szybciej niż inflacja i mamy 5 miejsce w europie, też stare i tez znałem. xD
@pieczony_szczur_z_ogniska: Za pałowanie się z Microsoftowym gównem jak najbardziej, już linuks mnie mniej #!$%@?.
Gdyby nasi kochani pszeciembiorcy nie #!$%@? tak na cenach to nie trzeba by było podnosić pensji.
@pieczony_szczur_z_ogniska: Zalezy od stanowiska, dlaczego dobry spec od Controllingu mialby miec mniej niz 12?