Aktywne Wpisy
comanchee +8
Ej mirki z #wykop30plus, czy zauważyliście w swoim życiu pewien moment, gdy ostatnie grupy towarzyskie się rozsypują, ludzie okopują się w związkach i nie wychylają poza nie nosa, z wyjątkiem własnych najbliższych przyjaciół? Chyba znalazłem się w takim punkcie, gdzie dawni znajomi przestają się do siebie odzywać, nikt niczego już nie proponuje i wychodzi że wszystkim to pasuje.
W całej samochodowo-rowerowej wojence najśmieszniej jest jak ktoś mi tłumaczy:
przy czym oboje jako kierowcy samochodu (i ten ktoś, i ja, a jakże) mamy w dupie ograniczenia prędkości, podwójną ciągłą jak jedzie traktor ale przecież widać, zakaz odpalania auta do odśnieżania, zwalnianie do 3kmh na stopie albo zielonej strzałce w prawo i mase innych pomniejszych 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Przecież wiadomo że przepisy są z d--y, 80% znaków drogowych jest niepotrzebna, a ograniczenia prędkości były ustalane 50 lat temu dla ówczesnych samochodów.
A prawda jest taka, że jak ktoś jest dzbanem w aucie to jest takim samym dzbanem na rowerze i na odwrót.
Jakieś babcie czy ludzie bez prawka to może 10%, przy czym trzeba wziąć pod
@Yurakamisa: takich przepisów nie przekraczam, ale nie da się jechać przykładowo 50kmh dwupasmówką w mieście, po prostu się nie da i 999/1000 kierowców jeździ 65-70+. A przecież takie są przepisy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i standardowo zleciała się grupa specjalistów ds. Art. 16 prawa o ruchu drogowym jak to rowerzyści mają jeździć prawą stroną. I żaden z nich się nawet nie zająknął na temat tego, że na wszystkich tych zdjęciach było
@Szysznik: tymczasem prawa krawędź jezdni XD
@cult_of_luna: Da się.
W
PS. takie DDRy mam wszędzie dookoła siebie :) zdjęcie z 2021, czyli jest jeszcze gorzej, bo r-------o się jeszcze bardziej ;)
Poza tym i tak możesz tylko pamiętaj że to nie rowerzyści w tym kraju powodują tyle wypadków że ginie u nas na drogach najwięcej osób w ue
@Kamokamo: kurde moj kumpel ma honde civic VIII 140km i w miescie zawsze k---i na rowerzystow, bo nie umie wyprzedzic xD