Wpis z mikrobloga

Siemanko, ktoś kupował może w ostatnim czasie radio 2din z androidem ale żeby sprawnie działało z iOS, internet byłby z dodatkowej karty SIM włożonej w radio (czy jest taka możliwość w ogóle bo może wymyślam jakieś nowe funkcje). Ewentualnie dałoby się łatwo podłączyć auxa. Wymagania to dobrze działająca navi, możliwość podpięcia kamerki z tyłu, dobra jakość dźwięku.
#radio #samochody
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Syn_Krzysztofa patrz by miało te 4gb tam minimum. Sloty na SIM mają. Mapy to normalne google lub instalujesz co tam chcesz innego. W tych chińskich cudach o aktualizacjach zapomnij. Ale ogólnie działa to dość spoko.
  • Odpowiedz
@lucasy dzięki za odpowiedź! Póki co widziałem sprzęty tylko z 1/2gb ram co wydaje mi się mało. Tyle miałem w Samsungu s5 6lat temu i teraz nie wyobrażam sobie korzystać z takiego androida. A jak z jakością dźwięku?
  • Odpowiedz
@lucasy póki co to jakieś 350 zł podnosi wartość :P
7 stówek to mógłbym dać szczerze mówiąc bo jednak sporo jeżdżę i to taka inwestycja w przyjemniejszą jazdę. Mógłbym cię poprosić o znalezienie jakiegoś sensownego radyjka? Bo albo ja nie potrafię szukać albo jest tak mała ilość dostępnych modeli.
U siebie w okolicy znalazłem coś takiego, tylko że to wersja 2/32 i się martwię o przetwornik dźwięku ze będzie gówniany
  • Odpowiedz
@Syn_Krzysztofa: Jak przeglądam aliexpress to szału nie z golfem 4. Ale nie wiem tez jak tam jest z montażem. Jest ramka 2DIN czy cały panel trzeba zmieniać?

Co do wyboru "producenta" to i tak jak już wspomniałem, nie liczyłbym na aktualizacje androida, co do apek to instalujesz tam normalnie jak na telefonie to co chcesz. Nie mają certa netflixa/disneya wiec z tym problem możne być. Ale YT, Mapy, KODI i cala reszta tego cuda działa idealnie. Wiec brać trzeba od tego kto ma w dobrej cenie.

Podział ekranu jest drętwy, u mnie przynajmniej, działa to tak sobie [nie zawsze łapie, że apka jest aktywna]. Ekrany głowne są zwykle 2-3 do wyboru reszta płatna. W tych ekranach to umieszczasz swoje skróty do apek plus pokazujesz co ma się w oknie małym odpalać (np.
  • Odpowiedz
@lucasy: Hej przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Tam jest ramka 2DIN normalnie więc wystarczy kupić do tego ramkę.

Aktualizacje androida nie są mi potrzebne, taki android 10 myślę że aplikacje będzie obsługiwał jeszcze spokojnie kilka lat a w razie czego nie dostanę aktualizacji aplikacji i to też nie problem bo bebechy takich radyjek nie są niewiadomo jakie a wymagania aplikacji rosną, tak jak rosłyby frustracje związane z częstszym zacinaniem się
  • Odpowiedz
@Syn_Krzysztofa: Powiem ze swojej strony. Mapa google, plus w tle janosik i do tego audiobook przez apkę. Wszystko to razem działa świetnie. Jestem mega zadowolony z radyjka, ponieważ jak czekam na ludzi to mogę sobie nawet film obejrzeć (czy to z pendrive czy z jakiegoś VOD, działa mi SkyShow Time oraz Amazon Video), w czasie jazdy mozna odpalic komuś youtube a w tle janosik.
Nie zawsze sie udaje niestety podzielic
  • Odpowiedz