Wpis z mikrobloga

Czy ktoś jest w stanie mi doradzić jaki rozmiar butów ASICS Novablast 3 powinienem zamówić jeśli dotychczas biegałem w Adidas Ultraboost 42 2/3, które chyba były lekko za małe (czyli inaczej co będzie odpowiednikiem ultraboostów w rozmiarze 43 1/3)? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bieganie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pan_bogus: z adidasa mam bostony 11, 43 1/3, ale mam wrażenie, że są ciut większe niż standardowe 43 1/3 tej marki, mogę w nich biegać półmaratony i nie mam zastrzeżeń. Z nike, zazwyczaj 43 rozmiar jest ok (chociaż na dłuższe dystanse kupiłbym o pół rozmiaru większe). Novablasty 2 - 43.5 rozmiar mógłby być ciut większy, a but szerszy, przy częstym bieganiu na średnich dystansach stopa cierpi.
  • Odpowiedz
@pan_bogus: Mierzysz długość obydwu stóp, jak są różne to wybierasz dłuższą, dodajesz 1 cm, wchodzisz na tabelę rozmiarów Asics i patrzysz jaki to wychodzi rozmiar.
  • Odpowiedz
@pan_bogus: również miałem problem z rozmiarem Asics Novablast 3. Normalnie noszę wszystkie buty od Saucony 44,5 (28,5cm). Asics Novablast 44 były dobre i 44,5 ( w Asics 44,5 to 28,25cm) również. Wziąłem ostatecznie 44,5. Novablast mają sporo miejsca na palce i są odrobinkę jakby dłuższe.
  • Odpowiedz
  • 1
@profaza: dokładnie to samo czytałem na Reddicie, jedni pisali żeby brać większe a inni żeby brać mniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@gokish: mam w domu trzy rozmiary, 42.5 43.5 44.0. Problem w tym że chodzić mógłbym w każdych, ale nie wiedziałem jak będą sprawować się podczas biegania.

@Rain_Dog: dzięki za radę, tak zrobiłem i rozmiar
  • Odpowiedz