Aktywne Wpisy
tomasz-jarmoc +124
#ufo #uap #ufonapowaznie #kosmici #teoriespiskowe
Witam wszystkich tu zgromadzonych.
Wiem, że ten post zapewne przejdzie bez echa, ale do rzeczy.
W Archiwach Narodowych w USA pojawiły się dziś tony notatek/dokumentów i zdjęć przedstawiające te mniej lub bardziej ciekawe przypadki. Zostały ujawnione również kompletnie nowe zdjęcia i przypadki, o których nigdy przedtem nie słyszałem.
Zamieszczam
Witam wszystkich tu zgromadzonych.
Wiem, że ten post zapewne przejdzie bez echa, ale do rzeczy.
W Archiwach Narodowych w USA pojawiły się dziś tony notatek/dokumentów i zdjęć przedstawiające te mniej lub bardziej ciekawe przypadki. Zostały ujawnione również kompletnie nowe zdjęcia i przypadki, o których nigdy przedtem nie słyszałem.
Zamieszczam
FejsFak +19
1. Byliśmy słuchanym i szanowanym partnerem w UE. W Gdańsku jak równy z równym siedzieli razem kanclerz Niemiec, premier Polski i prezydent Rosji. Taka sytuacja to dyplomatyczny sukces, którym nigdy się PiS nie pochwali.
2. PO miało jaja przeprowadzić trudne reformy dla Polski, ale konieczne takie jak chociażby podwyższenie wieku emerytalnego.
3. To za PO dokonano skoku w infrastrukturze, zbudowano całą A2 od granicy z Niemiec do Warszawy łącząc Poznań, Szczecin, Gorzów, Łódź pasmem autostradowym i ekspresowym do stolicy. Poza tym rozbudowano masę dróg ekspresowych.
4. To PO budowało już gazoport przewrotnie zawłaszczony przez pisowców nazwą „Lecha Kaczyńskiego”.
5. To za PO powstało Pendolino i połączono wiele miast ze stolicą nowoczesną alternatywą kolejową.
6. To PO miało odwagę mówić odważnie obywatelom na co pieniądze w budżecie państwa są, a na co nie, bez rozdawnictwa i owijania w bawełnę.
7. To za PO zbudowano nowoczesne stadiony na Euro 2012, a świat i Europa zobaczyła praktycznie po raz pierwszy, że Polka i jej miasta takie jak Kraków, Wrocław, Gdańsk, Warszawa i wiele innych to piękne, rozwijające się i europejskie miasta.
8. To za PO w telewizji publicznej można było puszczać bezkarnie satyrę na władzę, a nawet udostępniać w ramach pluralizmu mediów do głosu takich odklejonych ludzi jak Korwin czy Braun.
9. To za PO powstała jedna z lepszych produkcji TVP, która szerzyła prawdziwie szacunek i godność polskiego munduru, czyli Czas Honoru.
10. To za PO poprzez serial Ranczo pokazywano, w szczególności mieszkańcom małych miejscowości i wiosek, że mogą być częścią Europy, czuć się wartościowymi ludźmi, którzy budują piękny świat, bez zakompleksienia, który PiS wmawia tym ludziom nieustannie.
Więcej nawet nie piszę, bo szkoda strzępić ryja na wasze pisowskie kłamstwa. Kto ma oczy do widzenia niechaj czyta.
#marsz #wybory #bekazpisu #bekazkonfederacji #tvpis #polityka
5. Pendolino "powstało" tak, że składy pociągów zostały kupione od Włochów.
10. Pierwsze odcinki Rancza ukazały się w 2006 r, czyli za kadencji PiS ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a poza tym 3x15
@Marty_Mcfly87: patrząc na jakość stanowionego prawa to za PO to wszystko było by dużo lepiej pomyślane, covid bez zamykania lasów i wpuszczania wybranych na cmentarze, 500+ było by dla biednych i średnio zamożych, kredyty 0% nie były by wyłudzane na mieszkania pod wynajem.
@PiotrFr: to pis umie najlepiej. Wymyślać inwestycje, który nie potrafi zrealizować. Chyba, że są nikomu nie potrzebne jak przekop mierzei.
Platforma postawiła na współpracę z Rosją robiąc sobie z tego program polityczny "dobre stosunki z sąsiadami". Rosjanie ich olali. Tusk stwierdził, że nie ma co wydawać kasy na armię, bo jesteśmy w NATO. Wojskowi za nimi nie przepadają. Kaczyński o wiele lepiej zadbał o nasz interes związując
Jaka cała machina? Decyzje, pozwolenia, przetargi miały miejsce od 2009
@Madoxxx: Przez 30 lat Tusk i Kaczyński się przysysają na zmianę.
@StalowyRoman: literalnie. widzę, że nowe popularne słówko "na fali". tak, mam dosyć ty złodziei którzy się zmieniają co kadencję lub dwie. przynajmniej nie jestem debilem który robi w kółko to samo i oczekuje innych efektów.
Ja głosuję na pis i ssię tego nei wstydzę, niech rządzą jak najdłużej!
czytaj teraz uważnie lewaczku: jedyną partią która pozostała mi do znienawidzenia to konfederacja...
dotarło
Co ruszyło w
2) po doslownie nie robilo nic, oprocz robienia na opak w stosunku do obietnic - obnizka podatkow (vat podniesiony do 23%), OFE, 3x15 xD i wiele wiele wiecej.
3) Wybudownie autostrad to SKOK, szczegolnie platnych :D
5) pendolino ktorych nie mozna rozbudowywac do 2027 xD (nie mozna stworzyc nowych tras, innych niz na umowie)
6) PO to przede wszystkim klamalo ze pieniedzy nie ma, juz nie wspomne o licznych aferach ;D
7) Chyba najdrozsze stadiony na