Wpis z mikrobloga

ze względu na duży pobór oleju od silników TSI z dala proponuję się trzymać.

@trzaichlac69: Ależ ty masz bujną wyobraźnie xD

@its_over_for_chlop Normalnie szukaj VAGa i nie słuchaj mitów o poborze oleju. Wejdź na jakąś grupę na FB Leona, Octavii czy Golfa i poczytaj realne komentarze. Sam objeżdżam kolejne TSI. 1.4 150 w Leonie. Zrobione jakieś 12k km i nawet 50 ml oleju nie trzeba było dolewać.
  • Odpowiedz
  • 0
@trzaichlac69 No to kupiłeś chłam i teraz każdemu odradzasz całej gamy. Ma to sens xD Ciekawe że jakoś na grupach nie ma tego problemu. Ja też mam, kolega ma, w firmie mają i nie dolewamy oleju :)
  • Odpowiedz
@piwakk: gdzie nowy z salonu. Chleje 0,5 litra na 1kkm co przy wymianie co 10kkm daje 5litrów na dolewko , ASO twierdzi, że to norma i nic niechce z tym zrobić. Do 100kkm dojadę to sprzedeje tego szmelc wagona. Wszystkim w rodzinie czy w robocie tyle piją nawet te najnowsze nawet. Ja nie polecam.
  • Odpowiedz
  • 0
@trzaichlac69 To ciekawe :) na każdym forum chwala, w czasopismach chwala, znajomi mają i chwala, ja mam i chwale, we flocie kilka było i nie było problemów. A u ciebie nagle wszystko na odwrót i u każdego pije xD
  • Odpowiedz
  • 0
@reakwon No wyobraź sobie, że jak bierze olej to normalnie piszą o tym. Tylko to się dzieje przy 1.4 122 albo 2.0 184. No sory ale jeśli nagle niby u wszystkich w rodzinie jest coś nie tak z tymi motorami to no nie jest to możliwe xd
  • Odpowiedz