Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, ojciec mojego narzeczonego buduje jemu (nam) dom. Naszym zadaniem jest ten dom wykończyć, podział kosztów pewnie około 50/50
Dom na 99% będzie przepisany na narzeczonego i nie będę miała do niego praw. Przepisanie może się odbyć za 2/5/10 lat, raczej nie teraz.
Narzeczony mówi że chce się dogadać na wypadek gdybyśmy się rozstali, że się rozliczymy.
PYTANIE:
Cześć, ojciec mojego narzeczonego buduje jemu (nam) dom. Naszym zadaniem jest ten dom wykończyć, podział kosztów pewnie około 50/50
Dom na 99% będzie przepisany na narzeczonego i nie będę miała do niego praw. Przepisanie może się odbyć za 2/5/10 lat, raczej nie teraz.
Narzeczony mówi że chce się dogadać na wypadek gdybyśmy się rozstali, że się rozliczymy.
PYTANIE:

dran2 +73
Po 5 tygodniach dojrzewania domowe guanciale jest gotowe, czas na carbonarę ( ͡º ͜ʖ͡º)
#gotujzwykopem #kuchniawloska
#gotujzwykopem #kuchniawloska

źródło: temp_file8525532072933045340
PobierzCzy dodajecie czosnek do carbonary?
- No pewnie! 55.1% (285)
- Nigdy! 44.9% (232)
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
on sam podejmuje swoje decyzje. ty nie przeżywaj jego życia za niego. potrzeba kontroli to nie dobre intencje
możesz mu powiedzieć jakie ryzyka widzisz, a on może coś z tym zrobić, albo nic nie zrobić
zresztą co to znaczy "zmarnował sobie życie" jeżeli mowa tutaj o spotykaniu się?
Komentarz usunięty przez moderatora
@DrakkainenV: no to opowiedz jak ty sobie spieprzyłeś życie
Jeszcze rozumiem, żeby to jakiś przegryw był bez szans na normalną partnerkę, to wtedy może i byłby to jakiś wybór.
jeżeli by była mowa o ślubie, adopcji tego dziecka, czy robieniu drugiego dziecka - a więc podejmowaniu zobowiązań na całe życie praktycznie - to oczywiście że bym odradzał bo za duże ryzyko (tj odradzał gdyby mnie pytał o zdanie a nie w--------ł się ze swoimi opiniami "bo mi się to nie podoba")
ale spotykanie się i sexy? co w tym na tyle złego, żeby
ty sobie możesz zachować życzliwą obojętność wobec dziecka i dbać o to, aby wzajemnie nie przekraczać swoich granic
przypomina mi się sytuacja jak facet nie pozwolił siedzieć na telefonie i kazał się uczyć nastoletniej córce swojej partnerki, to ta go oskarżyła o molestowanie i sprawa ciągnęła się przez ileś miesięcy czy lat.
na co mu to było potrzebne? nie
@DrakkainenV: a realnie to jak mnie to dziecko może w------ć? grać na bębenku? polewać mnie pistoletem na wodę?
z normalnym człowiekiem da się zazwyczaj dogadać żeby nie wchodzić sobie w drogę
chyba że do w--------a swoim zachowaniem zaliczasz takie coś co robi OP - interesuje się tym co ktoś inny robi, z kim się spotyka, i odczuwa niepokój że musi coś z