Aktywne Wpisy

ChamskoCytuje +369
Ehh czemu ludzie nie optymalizują swoich czynności. Przykład z dziś. Byłem na zakupach, przede mną stara rura. Babka ją kasuje a ta stoi jak fiut w okres i czeka nie wiadomo na co. Zakupy skasowane i zaczyna się festiwal. Rura twierdzi że zapłaci gotówką, gmera i gmera w tej portmonetce i po dobrych 4-5min zorientowała się że gotówki nie ma na tyle, no to płaci jednak kartą. Zapłaciła i zaczyna pakować, kolejne

Michaald +423
Ale mnie to wnerwia... gosc ma niewyobrażalną wiedzę na temat wielu dziedzin a tu sie trafia jakieś zawistne zje#$ co i tak wyleją hejt na chlopaka ktory nic złego nie zrobił a wręcz zainponował większości w internecie... czy to jest zawiść? Nie moge tego pojąć....
#1z10 #nauka #polska #teleturnieje #ciekawostki
#1z10 #nauka #polska #teleturnieje #ciekawostki

Najważniejszy kierunek główny jest jeden, niezależnie od wyników...
Reszta to detale.
#latarnikwyborczy #polityka
Komentarz usunięty przez moderatora
Ten moment, w którym uświadamiasz sobie, że nie ważne czy to komuniści, skrajna prawica czy centrum to każdy jednakowo chce Cię wydymać. W końcu inflacja to po rozwiązaniu wszystkich zależności po prostu kolejny podatek.
Komentarz usunięty przez autora
Rozwarstwienie społeczne jest ogromne, osoba bardzo dobrze zarabiająca jako korzystająca bardziej z benefitów państwa (chociażby ochrona jej majątku wymaga większych nakładów, produkuje więcej śmieci itd.) więc może podzielić się trochę więcej swoimi zarobkami. W krajach w których żyje
Dobrobyt się bierze z pracy, innowacyjności, inwestycji i przedsiębiorczości!
Zwiększenie socjalu to najgorsze co można zrobić jeżeli chce się ograniczyć inflacje
@chopers: Detale jak wpuszczenie do sejmu szurów, jawnie prorosyjskich idiotów i religijnych ekstremistów?
Detale jak skręt polityki kraju na wschód? Detale jak jeszcze większy udział kościoła w funkcjonowaniu państwa?
Jeśli to są detale, to ja już wolę wprowadzenie 800+
Np. KO mówi tylko o waloryzacji emerytur jeśli inflacja przekroczy 5%. Jest to dość rozsądne, biorąc pod uwagę że emeryt nie może pójść do szefa po podwyżkę.
@chopers: a ja uważam, że to jest fatalnie sformułowane stwierdzenie. Bo niby co ma oznaczać dokładnie?
Jeden to zinterpretuje jako "dowalić podatki bogaczom żeby dać biednym", inny "zwiększyć socjał", inny "odebrać kasę bankom", a jeszcze inny "odebrać zyski SSP i przekazać na programy społeczne".
wszystkie pieniądze na rynku zawsze są równe wszystkim towarom i usługom na rynku. "Transfery społeczne" powodują że pieniądza na rynku jest więcej czyli pieniądz traci wartość. Inflacja to właśnie to zaburzenie między ilością pieniądza a ilością dóbr i usług na rynku. Te trzy partie zamiast zmniejszyć inflację to ją chcą zwiększać.
Tak samo w PZPR lwia część partyjniakow miała śluby kościelne że w związku radzieckim to się aż śmiali jacy z nich komuniści są xdd
nie wiem co zrobi Tusk, ale wiem jedno - jak nie obieca tłuszczy tego samego co kaczor to gówno będzie z wygranej.
Polak chce żeby mu dać. On chce coś dostać, trzeba mu zapachac mordę hajsem. W takim kraju żyjemy.
Chodzi o to, że niezależnie od wyboru, tendencja jest jedna, kupowanie w ten albo w inny sposób wyborców i prześciganie się kto da więcej.
Nie ma odwrotu od tego, a kto kiedykolwiek wyznaczy inny kierunek straci władzę.