Aktywne Wpisy

RuchaczSpychacz +24
Widzieliście że w tym kraju nie opłaca się pracować na etacie.
Kalkulator wynagrodzeń pokazuje, że pracownik który zarabia 120 tysięcy złotych brutto rocznie, otrzyma średnio 8 509,87 złotych netto miesięcznie, co rocznie daje ponad 101 tysięcy netto. Przy zarobkach 130 tysięcy brutto rocznie, netto wyniesie średnio 8 668,41 złotych miesięcznie, czyli ponad 104 tysiące netto rocznie.
Czyli wyrabiając dodatkowe 10k ponad 2 progiem podatkowym na rękę otrzymujesz tylko 3k. Z czego jeszcze
Kalkulator wynagrodzeń pokazuje, że pracownik który zarabia 120 tysięcy złotych brutto rocznie, otrzyma średnio 8 509,87 złotych netto miesięcznie, co rocznie daje ponad 101 tysięcy netto. Przy zarobkach 130 tysięcy brutto rocznie, netto wyniesie średnio 8 668,41 złotych miesięcznie, czyli ponad 104 tysiące netto rocznie.
Czyli wyrabiając dodatkowe 10k ponad 2 progiem podatkowym na rękę otrzymujesz tylko 3k. Z czego jeszcze
Jak zachęcić syna do chodzenia na religię i pójścia do komunii innym argumentem niż "prezenty"? Tylko sensowne, nie hejtujące odpowiedzi.

Tyle dobrze, że trafiłem na kogoś normalnego i przyhamował lekko, zamiast trąbić i walnąć, żeby mieć materiał na stop cham.
Dlatego nawet jak wiele razy mi w życiu ktoś wymusił czy zrobił coś głupiego, to zawsze bardziej skupiałem się na tym, żeby uniknąć zderzenia a nie na tym, żeby trąbić i pokazać kto tu rządzi i kto ma pierwszeństwo. Zawsze ktoś może się pomylić i nie warto z góry zakładać, że to jakiś sebix, który chce sobie poszaleć.
#prawojazdy #przemyslenia
@Murasame: ja aktualnie robię z 30k km rocznie i nie pamiętam w ciągu ostatnich 5 lat czy w ogóle kiedykolwiek użylem klaksonu
@Murasame: nie ma takich ludzi na wykopie patrząc czasem na komentarze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)