Aktywne Wpisy

oldspiceedit +3
Mirasy, szybkie pytanie, szybka odpowiedz: Jak osiagnac piekne zycie w wieku 40 lat z przynajmniej 10M PLN na koncie przy moim scenariuszu?
10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci
10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci
Fapam0rgana +260
Nigdy nie lubiłem kręcić afer, dlatego ten wpis ma służyć jako przestroga dla osób planujących wypoczynek w Bieszczadach. Chciałbym opisać swoją nieprzyjemną sytuację związaną z domkami letniskowymi Jaworówka w Wołkowyjach.
W tym roku po raz pierwszy postanowiłem odwiedzić ten rejon Polski. Niestety, domek letniskowy, który wynająłem z rodziną, sąsiadował z domkami, których właściciel był podludziem i troglodytą. Choć nie wynajmowaliśmy domku od tych osób, wystawiłem im ocenę na Google, w której opisałem
W tym roku po raz pierwszy postanowiłem odwiedzić ten rejon Polski. Niestety, domek letniskowy, który wynająłem z rodziną, sąsiadował z domkami, których właściciel był podludziem i troglodytą. Choć nie wynajmowaliśmy domku od tych osób, wystawiłem im ocenę na Google, w której opisałem
źródło: Screenshot_2024-09-04-19-53-58-39
Pobierz

.>Miej ból d--y bo pracownik którego chcesz zatrudnić ma 3 miesięczny okres wypowiedzenia
#januszebiznesu #pracbaza
źródło: temp_file7784756449417404828
Pobierz@WujaTHC: Ze niby WHAT? Kto na starcie ma trzymiesiecny okres wypowiedzenia?
A tak odwracajac kota ogonem - ostatnio wplynelo do nas CV. Koles przez jakies 15 lat 15 razy zmienial prace. Popracowal po roku w roznych firmach. jakos tak z automatu kliknelo sie "odrzuc"
No chyba ze zapomniales tagu heheszki.
Pomijamy fakt restrukturyryzacji.
Ani okresy wypowiedzenia ani prawo do urlopu nie przechodzi jak sie zwalniasz w X i zatrudniasz w Y.
Pomijam fakt jak sie dogadasz w Y - ale zgodnie z KP nie ma takiej opcji zeby przechodily "z automatu"
Jak się zwalniasz z jednej pracy to nie możesz po prostu powiedzieć nara i następnego dnia już nie przyjść tylko obowiązuje cię okres wypowiedzenia w zależności od stażu pracy w danej firmie, 2 tygodnie, miesiąc albo 3 miesiące. W moim wpisie chodzi o to że Janusz ma ból d--y o ludzi którzy często zmieniają pracę (czyli tym samym mają krótki okres wypowiedzenia) i jednocześnie ma ból d--y o pracowników których
Ale wez mnie wytlumacz to:
Jak chce zatrudnic to maja 2 tyg wypowiedzenia. Jak pracuja w tej samej firmie to nie zatrudnia bo juz pracuja. Tego nie ogarniam.
Wczesniej bylo "janusz nie chce zatrudnic kogos kto ma 3 miesiace wypowiedzenia" i odebralem ze nie chce zatrudnic bo nie bedzie mogl zwolnic od razu. I to mi sie nie spinalo.
Teraz wyszlo ze nie chce zatrudnic kogos za 3 miesiace (bo ten ktos ma 3 miesiace wypowiedzenia w poprzedniej firmie)
Ale to tez czasem da sie obejsc nawet jak obecny
Przecież januszom kompletnie nie zależy na lojalnych pracownikach i sami to dobitnie pokazują poprzez niechętne zawieranie legitnych umów o pracę albo płacenie pod stołem (okradanie z emerytury)
Jak zatrudniają kogoś na umowy śmiecenie albo 1/8 etatu a reszta pod stołem to nic dziwnego że jest rotacja xD Mimo wszystko ludzie myślą długofalowo i zadają sobie pytanie z czego będą żyć na starość skoro składki emerytalne praktycznie nie są odprowadzane xd