Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +341
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
skeeto666 +251

źródło: pkb
PobierzOgólnie na tym wykresie jak się nałoży jeszcze pozostałe rządy to w sumie PO wypada zdecydowanie najgorzej. SLD i PiS bardzo dobrze
@ElMatadore Nie utożsamiam. Zadałem tylko pytanie, że ciekawe czy coś się zmieni. Jezeli uważasz, że to nie ma wpływu albo ma wpływ minimalny to możesz coś na ten temat napisać
Na marginesie sam wzrost PKB nie jest jakims swietnym miernikiem zdrowej gospodarki, zwlaszcza jak masz maly wspolczynnik inwestycji (w Polsce jest relatywnie niski, wzrost PKB ciagnela u nas konsumpcja)
Rzad ma oczywiscie pewien wplyw na czynniki gospodarcze, np. moze stymulowac konsumpcje jak to robi PiS (ale ma to skutki uboczne w np. inflacji i
źródło: Screenshot 2023-09-20 at 10-55-55 Live stock index futures Forex and Bitcoin charts on TradingView
PobierzZa wzrost PKB (wzrost gospodarczy) uważa się wzrost realny tj. wzrost nominalny pomniejszany o wzrost cen. Jeśli porównujemy PKB w dolarach, to ceny też trzeba porównać w dolarach. Na wykresie poniżej porównanie poziomu cen w dolarach do roku 2015.
źródło: Ceny w dolarach - 2015 = 100
Pobierz