Wpis z mikrobloga

@gejuszmapkt: To że ten okręt jest holowany podobno nic nie oznacza. Bo Samum jest eksperymentalny i ma kadłub katamarana. W związku z tym często jest holowany gdy wchodzi do Zatoki Sewastopolskiej. Tak pisze to konto uważane - mimo że to Rosjanin - za wiarygodne. https://twitter.com/Capt_Navy?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
Gość dał też zdjęcie nieuszkodzonego na pierwszy rzut oka Samuma podobno z wczoraj.
Thorkill - @gejuszmapkt: To że ten okręt jest holowany podobno nic nie oznacza. Bo Sa...

źródło: 44141

Pobierz
  • Odpowiedz
To że ten okręt jest holowany podobno nic nie oznacza.

@Thorkill: Ja bym wolał się nie wypowiadać na tematy o których nie wiem nic tak ja ty.
  • Odpowiedz
@Mitur: Przecież to nie ja się wypowiedziałem tylko przytoczyłem słowa tego Rosjanina z twittera - emerytowanego oficera Floty Czarnomorskiej. Dałem link każdy może sam ocenić czy to co tam pisze brzmi logicznie.
  • Odpowiedz
@gejuszmapkt: Thorkill ma racje. Holowanie w porcie nie oznacza kompletnie nic, bo dokładnie tak okręty i statki w porcie operują. Okręt nie jest w stanie manewrować w miejscu ani płynąć w bok. A takich manewrów w porcie potrzeba. Wystarczy sobie wejść na youtube i wpisać "wpłynięcie do portu xxx" I np tak to wygląda
Szinako - @gejuszmapkt: Thorkill ma racje. Holowanie w porcie nie oznacza kompletnie ...
  • Odpowiedz
Thorkill ma racje. Holowanie w porcie nie oznacza kompletnie nic, bo dokładnie tak okręty i statki w porcie operują. Okręt nie jest w stanie manewrować w miejscu ani płynąć w bok. A takich manewrów w porcie potrzeba. Wystarczy sobie wejść na youtube i wpisać "wpłynięcie do portu xxx" I np tak to wygląda

@Szinako: Następny co nie ma pojęcia o czym pisze. Zdjęcie z holowania nie wygląda jakby było z
  • Odpowiedz
Następny co nie ma pojęcia o czym pisze. Zdjęcie z holowania nie wygląda jakby było z portu.

@Mitur: Czyli twierdzisz, że okręt jest uszkodzony i dlatego jest holowany? Na Twitterze sporo osób twierdzi, że to jest normalne w tym były komandor porucznik marynarki wojennej.
  • Odpowiedz
Ale z tego co już dawno zauważyłem ludzie usilnie chcą coś udowadniać jeżeli byłoby to złe dla Rosji.

@Szinako: ruskie to śmitnik chin. Tak zaczęli i tak skończą za mojego życia. Czyli perfekt.
  • Odpowiedz