Wpis z mikrobloga

• 1
@Dueil_angoisseus: To jest niczym więzienie. Wrzucając takie niepolitycznie poprawne treści skazałbym się na niebyt w realnym świecie.

To nie są znajomi tylko "znajomi". Ludzie ze świata tanecznego, z życia zawodowego, ze studiów, z życia towarzyskiego. Gdybym ich stracił... nie znałbym prawie nikogo.

Tylko z trzema osobami mogę porozmawiać sobie bez cenzury. To i tak wiele!
  • Odpowiedz
@gekluc: - Mężczyźni popełniają 7 razy więcej samobójstw w stosunku do kobiet
- Mężczyźni 9 razy częściej mają wypadki śmiertelne w pracy
- Mężczyźni wykonują cięższe i bardziej ryzykowne prace w złych warunkach
- Mężczyźni statystycznie pracują więcej
- Mężczyźni przechodzą na emeryturę 5 lat później niż kobiety jednocześnie żyjąc od nich krócej
- 40 domów samotnej matki, żadnego domu
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: Pozwól, ze podejmę rękawice. Całkowicie widzę te różnice i sam uważam, ze kobiety mają easy mode w życiu oraz prawie. Normy pracy, alimenty itp. ale akurat w tym haśle chodziło oburzenie o donoszenie płodu który będzie żył 1 dzień jednocześnie może przy tym zagrozić życiu samej rodzicielce ku uciesze strachy bab i księży którzy "gwałcą" bogiem.
Wiec samo danie znaku równości miedzy jednym, a drugim(przywilejom a hasłem które odnosi
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: no to dawaj te argumenty, ja na wiek emerytalny wplywu nie mam i nie robi mi roznicy lata w te czy w te bo wiem ze na panstwowe i tak nie licze tylko sama sie na starosc o siebie zatroszcze albo zdechne pod plotem. Akurat to jest coś co powinno być zrównane i pełna zgoda z facetami w tym temacie.
  • Odpowiedz