Wpis z mikrobloga

• 44
@mirko_anonim op nie dostaje hajsu od 3 miesiecy, wie że statek tonie, właściciel pewnie co może transferuje na drugi koniec świata a ten przychodzi do pracy i się uśmiecha ()
  • Odpowiedz
W przeciągu 9 miesięcy zapłacono mi na czas jedynie w pierwszym miesiącu mojej pracy, a od 3 miesięcy nie otrzymuję wypłaty wcale

@mirko_anonim: nie mogę się zdecydować - albo bardzo słaby bait albo jesteś mega głupi, że tam "pracujesz" nie można być takim człowiekiem prawda. Prawda?
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake jakie pół roku, jedna wypłata z poślizgiem- hm no może sie zdarzyć, kolejna to juz red flag i albo kasa albo pracuj sam, gdyby cala załoga sie zbuntowała to zaraz by sie hajs znalazł a tak to o potrzymaja ich ile dadza rade i zwiną firme
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: takie sprawy się ciągną gruuuube lata, potem zasądzone kwoty starczają na waciki, bardziej zajęcie dla hobbystów. Jak są silne związki zawodowe to strajki, negocjacje itp. jak np. górnicy, w pojedynkę brak pola manewru, jedynie można wziąć lewe L4 i szukać w międzyczasie innej pracy :-(
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Jeśli to nie bajt, to jak najszybciej zakładaj sprawę w sądzie, zawiadom ponownie pip, zbierz dowody i siedź w domu. Po co chodzisz nadal jak co nie płacą. Skoro widzą, że nie płacą a ty nadal pracujesz to nie będą płacić, bo widzą że mogą.

· Akcje:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli wszystkie rachunki sa zajęte, sa zaległości względem innych firm to zaraz będzie upadłość i tyle widzieli pana koreanca. Syndyk.. masa upadłościowa... wierzyciele, potrwaaaa to. Sprawdz w zusie czy masz oplacone wszystko. Skoro us trzyma łape na rachunkach bankowych to stawiam że zus też coś pewnie chce. Proponuje udać się po darmowa pomoc prawna, wygoglaj gdzie u Ciebie taka oferuja
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim
Gdybym nie dostał wypłaty w terminie to po max 2 tygodniach już by mnie tam nie było xD. Byłoby tylko pismo od prawnika o uregulowanie całej tej kasy.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Tak. należy się z nimi sądzić. To są twoje pieniądze i każda złotówka którą wypracowałaś musi się znaleźć na twoim koncie. Pierwszym krokiem jest PIP. PIP sprawdza czy firma płaci wynagrodzenia. Jeżeli nie, to inspektor PIP rozezna jakie mniej więcej są szanse lub terminy gdy to wynagrodzenie wypłacą. Jeżeli PIP powie że nie ma szans, to wysyłasz listem poleconym wezwanie. Szablony są w internecie. Podajesz datę do kiedy
  • Odpowiedz