Aktywne Wpisy
jjbub +76
Proste bo chłopskie
Śniadanie w górach. Dużo się napracowałem żeby wwieźć je do góry. Jak oceniacie?
#gory #chlop #spierdotrip
Śniadanie w górach. Dużo się napracowałem żeby wwieźć je do góry. Jak oceniacie?
#gory #chlop #spierdotrip
źródło: IMG_5243
Pobierz
JAuStURYErSE +25
Dlaczego oni zawsze suszą gdzieś poza zabudowaniami, gdzie nie ma ludzi, chodniki odseparowane od jezdni, bezpieczna droga i jeszcze się tym oficjalnie chwalą (foto z FB Komenda Miejska Policji w Suwałkach)? Widzieliście kiedyś żeby suszyli w centrum miasta, przy szkole albo przy niebezpiecznym przejściu dla pieszych? Dlaczego, zamiast postawić fotoradar, policjant musi robić za stojak dla suszarki?
#polskiedrogi #policja
#polskiedrogi #policja
źródło: bagieta
Pobierz

Kto jest faktycznie bogaty jak na standard w Polsce czyli ma min. kilka milionów majątku już dawno ma wszystko rozproszone w aktywach, które "dzięki" takiej polityce tylko rosną.
Taka polityka jaką prowadzi NBP/RPP zwiększa dysproporcje majątkowe. Utrudnia również biedniejszym, uczciwie pracującym ludziom na dorobku zwiększanie stanu posiadania.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #nbp #rpp
co Ty gadasz, to wszystko dla nas, zeby nam ulzyc, stopny nizsze zebys mial jak kredyt placic, bk2 zebys go mogl w ogole wziac - wszystko dla nas, co na niewdzieczny narod - nic nie doceni, a oni tu ryzykuja roz*ebanie gospodarki dla naszego dobra a w zamian pretensjie.... takze tego ;)
@
@LaurenceFass: czy ja wiem? Jest tu jeden taki co obraca milionami i k urwicy dostaje bo chce kupić mieszkanie w Łodzi xD wołam @affairz
Przecież wg ich standardów bogactwo zaczyna się od 7k brutto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: tvp.png__655x0_q85_crop_subsampling-2_width-655
Pobierz@LaurenceFass: Biedaki i nędzarze, dobrze że my tu na wykopie zarabiamy tyle w miesiąc na 2-3 etatach jako programiści50k
@Werdna:
Nie no tego nie twierdzę, napisałem wg kontekstu kogo chyba miał na myśli prof. Glapiński.
Natomiast nie są to też ludzie bogaci.
Jeśli wywali usd do 6pln to jest około 40% do przodu na samej złotówce. Tak wiem myślenie życzeniowe i może bajka. Ale kto wie.
Pomijając waluty, złoto po 2000$ to tylko kwestia czasu - tak czy inaczej będzie do przodu, niezależnie od "klimatu" gospodarczego.
Klasa średnia zaczyna się wtedy jak nie musisz pracować, w przeciwnym razie jesteś wyrobnikiem z klasy niższej, w najlepszym wypadku dobrze opłacanym. Pojęcie klasa średnia zostało przez ostatnie lata tak wypaczone żeby ludzie nie rozumieli jak bardzo są w dupie i się nie burzyli. Inne myślenie o klasach to cope
@Keiosss:
Klasa średnia to konkretny majątek (np. nieruchomość - dom), bufor płynnościowy i ogólna wynikająca z tego niezależność.
W krótkim i średnim terminie tak, ale nie długim.
Inaczej zawęziłbyś pojęcie klasy średniej poniżej 1% i to w USA w latach '50-60 gdzie była chyba największa na świecie.
@vateras131: jak wygrają wybor to najpóźniej w 2025 7k brutto będzie płacą minimalną a chwilę później również każdy dzieciak po komunii