Wpis z mikrobloga

Dlaczego oni zawsze suszą gdzieś poza zabudowaniami, gdzie nie ma ludzi, chodniki odseparowane od jezdni, bezpieczna droga i jeszcze się tym oficjalnie chwalą (foto z FB Komenda Miejska Policji w Suwałkach)? Widzieliście kiedyś żeby suszyli w centrum miasta, przy szkole albo przy niebezpiecznym przejściu dla pieszych? Dlaczego, zamiast postawić fotoradar, policjant musi robić za stojak dla suszarki?
#polskiedrogi #policja
JAuStURYErSE - Dlaczego oni zawsze suszą gdzieś poza zabudowaniami, gdzie nie ma ludz...

źródło: bagieta

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JAuStURYErSE

Widzieliście kiedyś żeby suszyli w centrum miasta, przy szkole albo przy niebezpiecznym przejściu dla pieszych?

dokładnie wczoraj widziałem przy pasach ale kierowcy pewnie oburzeni przecież to wlot do miasta (zabudowany zaczął się tylko 1.5km temu) to można lecieć 90++
  • Odpowiedz
Dlaczego oni zawsze suszą gdzieś poza zabudowaniami

@JAuStURYErSE: zawsze czyli nigdy nie było żadnego pomiaru w mieście ? Bo jeżeli był kiedykolwiek to "nie zawsze" czyli zwyczajnie kłamiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@JAuStURYErSE w mieście też nie ma za bardzo się gdzie ustawić, dużo zakrętów. Suszarką by legalnie złapać to nie dość że musi być prosty odcinek to i wystarczająco długi.

Mnie zaś ciekawi czy są urządzenia które zmyliły by taką laserową suszarkę. Ktoś coś wie?
  • Odpowiedz
Dlaczego, zamiast postawić fotoradar, policjant musi robić za stojak dla suszarki?

@JAuStURYErSE: fotoradary kiepsko działają. Nasz mózg nie wiąże z przewinieniem mandatu, który dostaje się dużo później. Lepiej działa właśnie takie złapanie na gorącym uczynku. A stanie na poboczu i czekanie aż policjanci sprawdzą dokumenty często jest dotkliwszą karą niż sam mandat.
Zresztą ja bym to robił kompletnie inaczej i z zasady rozstawiałbym patrol za jakimś skrzyżowaniem, gdzie kamery rejestrowałby
  • Odpowiedz
@JAuStURYErSE: aha czyli nie trzeba się stosować do ograniczeń prędkości poza zabudowaniami gdzie nie ma ludzi, chodniki odseparowane i bezpieczna droga i policja nie powinna tam suszyć bo każdy jeździ szybko ale bezpiecznie?
  • Odpowiedz
@JAuStURYErSE: Bo Polska to głupi naród, fotoradar na Legnickiej albo na Kazimierza Wielkiego we Wrocławiu, przychodzi wieczór weekend i infinite money ale jak masz takich patusów w polityce to jedyne co można zrobić to wysłać policję z ręczną suszarką na wieś. Polikwidowali fotoradary no bo wiadomo, że nie można ruszać morderców za kółkiem. W 2016 za rządów pisu oczywiście.
  • Odpowiedz
Widzieliście kiedyś żeby suszyli w centrum miasta, przy szkole albo przy niebezpiecznym przejściu dla pieszych?

@JAuStURYErSE: oczywiście, przez moje miasto przebiega droga krajowa w środku zabudowań i dziennie na niej suszą i mają kolejki do mandatów. Małpy nigdy się nie nauczą. Gardzę ludźmi, którzy migają kierowcom z naprzeciwka w ostrzeżeniu przed suszeniem.
  • Odpowiedz
Nasz mózg nie wiąże z przewinieniem mandatu, który dostaje się dużo później.

@ShortyLookMean: No ja się nie dziwię jak potrafi iść do 180 dni, w ciągu tygodnia jak nie mniej powinien już czekać listonosz w polecnym XD
Artrix - >Nasz mózg nie wiąże z przewinieniem mandatu, który dostaje się dużo później...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@JaNieGejJaPapiesz ostatnio wracałem przez świętokrzyskie, kilka kilometrów robot drogowych z ograniczeniem do 40, tyle że tych robot nie było bo święto(tydzień wcześniej faktycznie coś się działo)
Droga niczym nie zawalona, ot w rowie jakieś rury a obok rowu pachołki, normalnie by można było zasuwać i 90 ale oczywiście policja stała w samym środku robot i łapała, a tydzień wcześniej ich nie było xD
  • Odpowiedz
@JAuStURYErSE zdarza im się i w sensownych miejscach. Np na takim jednym przejściu gdzie notorycznie przekraczają prędkość w kierunku na lotnisko i z.
Generalnie już liczyłem ,że przy tych korkach jakie są to jadąc przepisowo jadę dłużej o jakieś 7 minut więc mogę się poświęcić ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz