Aktywne Wpisy
Krzewiciel_prawdy +522
Mirabelki i Mireczki moje kochane.
19 marca, czyli mniej więcej 100 dni temu mój wpis o cenach #kakao polubiło wielu z Was.
Oryginał tutaj: https://wykop.pl/wpis/75505317/ceny-kakao-jak-juz-wspominalem-wywalilo-obecna-cen
Obiecałem, że periodycznie dam znać jak wygląda sytuacja na tym rynku. Ot, proste, wykopowe porównanko z jakich ta społeczność zawsze słynie. Krzywda nikomu się nie dzieje.
19 marca, czyli mniej więcej 100 dni temu mój wpis o cenach #kakao polubiło wielu z Was.
Oryginał tutaj: https://wykop.pl/wpis/75505317/ceny-kakao-jak-juz-wspominalem-wywalilo-obecna-cen
Obiecałem, że periodycznie dam znać jak wygląda sytuacja na tym rynku. Ot, proste, wykopowe porównanko z jakich ta społeczność zawsze słynie. Krzywda nikomu się nie dzieje.
mentari +202
Urzędniczka: "Ale to musi być wydrukowane",
Znajoma: "Ale chyba w tych kodach QR chodzi o to, że nie trzeba drukować, tylko wystarczy zaskanować kod",
Urzędniczka: "Proszę pani, chyba ja wiem lepiej, kod ma być wydrukowany, a nie jakieś telefony".
Po trwającej chwilę sprzeczce znajoma znalazła gdzieś na mieście miejsce, gdzie wydrukowała kod, a następnine wróciła do sądu. Urzędniczka zeskanowała kod z kartki, a kartkę oddała znajomej.
#bekazpodludzi #urzedasstory #polska #truestory
@Pandzior: 20 lat temu kumple na studiach (finanse i zarządzanie) tak samo robili na zajęciach z informatyki.
@Chris_Karczynski: zdziwiłbyś się, ale może to być prawda.
Rejestrowałem auto - w domu wypełniłem wniosek i zrobiłem opłatę, wydrukowałem potwierdzenie
Myślę że polskie urzędy już weszły w XXI wiek.
Do tego coraz więcej urzędniczek z czasów PRL jest już na emeryturze, ale zawsze znajdzie się czarna owca.
@Hethrir: Grammar nazi ale widzę to zbyt często. "Jakiś" to nie jest to samo co "jakichś".
-Pan wejdzie jutro, bo nowe terminy są wklepywane we wtorki i czwartki.
Wchodzę we wtorek, zero miejsc. Środa, zero miejsc. Czwartek, zero miejsc. Pojechałem, pytam co jest grane?
-No bo widocznie nie ma wolnych terminów.
Jak zrobiłem awanturę, to nagle miejsce się znalazło xD Przychodzę na umówioną godzinę, nikt