Aktywne Wpisy
PanZbigniew +1409
Update do tego wpisu
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach

adisoniusz +268
Bezrobocie dzien 2, godzina 8:39:
- zawiozlem różowego do pracy
- wyszedlem z psem
-ściągnąłem i poskładałem pranie
-wstawiłem nowe pranie
-opróżniłem zmywarke
- zawiozlem różowego do pracy
- wyszedlem z psem
-ściągnąłem i poskładałem pranie
-wstawiłem nowe pranie
-opróżniłem zmywarke

Komentarz usunięty przez autora
@konradpra: Oczywiście masz racje. Nie zauważyłem +
Bo Anglicy z braku kasy i chęci nie inwestowali w niego od 1998 roku i nie zrobili żadnych unowocześnień/poważnych remontów.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-53909087
Sam zachodni czołg to niewielka pomoc. Można zniszczyć nawet najlepszą jednostkę. Ja bym się za bardzo nie martwił że zachodni sprzęt ulega zniszczeniu. Nie jest on używany w połączeniu z innymi zachodnimi komponentami więc UA nie
W Europie kończą się zapasy tego co można im dać.
Takim Brytyjczykom właściwie już nic nie zostało do oddania, chyba że mają się rozbroić.
Polsce też bo oddaliśmy wszystko co mogliśmy a nawet więcej.
Jesteśmy na etapie szorowania po dnie beczki jak chodzi o państwa europejskie.
@Mukdaar: Takie podsumowane ilości sprzętu nie ma sensu. Liczy się sprzęt, który Ukraina może dostać a tu już wygląda to znacznie gorzej. Nie każdy jak Polska jest w stanie rozbrajać własne czynne jednostki wojskowe, by wysłać sprzęt Ukrainie.
@Mukdaar: To już nie druga wojna światowa. W 2-3 lata nie jesteś w stanie
@Mukdaar: Nie wiem skąd taki wniosek. Ale jeżeli myślisz, że fabryka samochodów osobowych zacznie nagle produkować czołgi czy samoloty to się grubo mylisz. Podobnie z podzespołami do sprzętu wojskowego. Aktualnie nawet brakuje takich "drobiazgów" jak prochu czy materiałów wybuchowych a ogólnie wszelkich substancji chemicznych używanych do produkcji materiałów wybuchowych. Nie tak dawno (nie wiem jak teraz) brakowało w Europie