Wpis z mikrobloga

Kolejny dzień wegetacji, Kolejny dzień wspominania przeszłości i zastanawiania się co poszło źle...
A co najgorsze coraz mocniejsze przeświadczenie,że wszystko co dobre już za mną i brak sensu w tym co przede mną.
Nie mam siły do dalszego rozwoju zawodowego ,a to była zawsze moja recepta na samotność ("jak osiągniesz X to uda Ci się założyć rodzine")
Wegetacja to nie życie wiec w pewnym sensie już umarłem

#tinder #samotnosc #przegryw #przegrywpo30tce #blackpill #redpill #rozowepaski #depresja
  • 29
@wojtek-m: co do trenowania to akurat zdrowy tryb życia to do tego przynajmniej mi, miłość nie potrzebna, bo to robisz dla siebie a nie dla kogoś. Dla siebie chcesz dobrze wyglądać, dla siebie chcesz być zdrowy. ale nigdy nie robisz tego dla kobiety/ wbrew sobie

Wtedy i tak się nie uda nawet jakbyś próbował bo robisz to na siłę a przy takich rzeczach musisz chcieć sam.

Bardziej miałem na myśli np
@r5678: Oczywiste oczywistości. Tylko z tym treningiem jest najczęściej tak, że starasz się trenować, to co może się różowym spodobać a nie co lubisz. Nie oszukujmy się. No a oparcie rasowy przegryw nie znajdzie w tradycyjnej różowej, pijącej z ziomkami w krzakach, czy ciągle zwiedzającej świat, albo myślącej o ciągłych imprezkach. Jak się baby do pewnego wieku nie znajdzie to można trochę zapomnieć o udanym związku, gdzie obie strony chociaż się
@Maxior99: No to wiedz, że małe dzieci zawsze będą za matką i to ona będzie przez pierwsze lata z nimi najwięcej a ty będziesz chodził na nadgodziny. Stosunku do ciebie nauczą się od swojej matki a jeśli ta cię nie będzie szanować, to dzieci również. Jeśli weźmiesz matkę z dziećmi może być nawet gorzej (chyba, że dzieci są naprawdę małe). Więc sam widzisz, że nie jest nawet problemem znaleźć kobietę chętną
@wojtek-m: w cuda raczej nie wierze
Raczej przyswajam akceptację myśli, że mam szansę jedynie na "uklad" w którym kobieta nie będzie że mną z miłości tylko z wyrachowania ...
Smutne jest to ,że nawet na taki układ znaleźć kobietę jest ekstremalnie ciężko
Niestety rynek matrymonialny został tak zdegenerowany ,że żyć się odniechciewa
@Maxior99: Jest jeszcze gorzej, bo są grupy próbujące zachęcać przyzwoitych gości, do brania sobie kobiet starszych. Ja raz na taką "prywatną" grupę na fb zostałem zaproszony przez "koleżankę" z podstawówki. Młode były tam tylko "na zachętę". Oczywiście była to tak bardzo " prywatna" grupa, że "koledzy" z ostatniej pracy naśmiewali się z tego co tam piszę. Próbowano mnie też w samej pracy swatać ze starszą kobietą, jak się potem okazało, zależało