Wpis z mikrobloga

18+ nsfw

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@yasmine: byłam ładna. a teraz jestem pomalowana. a na starość będę miała kolorowe plamy. a i mam dziurkę od klucza na klacie i ogień nad cipą.to tyle.
@yasmine: ładna ale sie oszpeciła. jednego nie rozumiem, jak takie piękno jakim jest ciało człowieka można oszpecać takimi banałami jak ręce zombi, dziurka od klucza i do tego ogień nad pipą i pajęczyna, a wszystko wygląda jak rysunek utalentowanego gimbazjalisty podkolorowany flamastrami.
@Tichy: To uważasz warsztatem gimnazjalisty? o.0 Ciało nie różni się dużo od płótna czy ściany. To, że jest to tatuaż nijak nie odejmuje uroku samej grafice. A ta, tutaj, widać, że jest porządna. Druga rzecz, banalne motywy. Ogień spoko, ale dziurka od klucza? Pierwszy raz widzę coś takiego na tatuażu. Więc no nie wiem co według Ciebie było nie banalnego. Wydaje mi się, że szukasz na siłę argumentów przeciw podczas, gdy
@NuGuns: tak właśnie uważam. jeśli dla ciebie ręka zombi, serduszka i pajęczyna nad cipką nie jest banalne, to nie wiem co jest banalne. dziurka od klucza? nie banalne? klucz do serca i takie pierdoły. Nie widziałaś? to patrz:

https://www.google.pl/search?q=keyhole+tattoo&espv=210&es_sm=91&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=r3sLU8KxN4qX5ATB-ID4Dw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1402&bih=682&dpr=0.9

większość tych dziurek z googla lepsza technicznie niż ta kompozycja u tej pani.
@Tichy: Serca, czaszki, płomienie, kwiaty. Tak, to są często powtarzane motywy. Ale to jeszcze nie znaczy, że są banalne. To są często na tyle ogólne i ponadczasowe motywy, że praktycznie nigdy nie są banalne. Kwiaty i ogólnie elementy floralne pojawiają się w sztuce od czasów Egiptu. Czy to znaczy, że już dawno temu powinniśmy je porzucić jako zbyt powszechne, banalne?

Drugą sprawą jest to, że tatuaże, jak i taka sztuka codzienna
@NuGuns: błagam cię nie są banalne. Na sercu klucz bo moje uczucia dla wybranego. na bzdzioszce pajęczyna - wiadomo, bo wybrany nie odnalazł klucza. Ogień mnie trawi - bo klucz nie pasuje. A, że się starzeję to ręce zombiaka.

Symbolika godna dzieł sztuki z odpustu wielkanocnego w Zambrowie. I właśnie dlatego warto sobie taki widoczek pierdyknąć na ciele.

Kwiaty mogą być banalne ale nie muszą. Jeśli jakiekolwiek tatuaże mi się podobają
@Tichy: Ptaki i jakiś tekst po łacinie. Wiesz, że też mógłbym się do tego przyczepić, że to banał? :p

Co do symboliki to w ogóle jest dziwna sprawa. Bo ostatni raz w historii sztuki, prawdziwie symboliczna sztuka była w średniowieczu. Potem pod koniec XIX wieku mieliśmy jeszcze mały powrót. I to tyle, a o dziwo mnóstwo ludzi, doszukuje się w każdej sztuce symboliki.

Mi tam w tym zdjęciu z wpisu podoba