Aktywne Wpisy
WielkiNos +450
Mina p0lki kiedy w hotelu na wakacjach widzi szczęśliwe, białe rodziny z dziećmi zamiast obcokrajowców z krajów Afryki, którym mogłaby pokazać swoją lewacką tolerancję i miłość.
#p0lka #bekaztwitterowychjulek #tatuaze
#p0lka #bekaztwitterowychjulek #tatuaze
Ej wytłumaczcie mi xD czym on wam tak podpadl oprócz tego że trochę zbierał hajs z dzieciaków (jak cały polski youtube) no i trochę ściemniał że dorobił się na zmywaku xD
Co jest według was złego w okradaniu tego k---------o państwa które od 18 roku życia do śmierci j---e cię na podatkach i 1/3 co zarobisz musisz oddac xD.
Według was wykopki lepiej pracować uczciwie dla państwa za 4-5k i akceptować fakt
Co jest według was złego w okradaniu tego k---------o państwa które od 18 roku życia do śmierci j---e cię na podatkach i 1/3 co zarobisz musisz oddac xD.
Według was wykopki lepiej pracować uczciwie dla państwa za 4-5k i akceptować fakt
Sam bardzo paliwożernym benzyniakiem robię na prawie identycznej trasie 2-3 przystanki na tankowanie/odpoczynek, a sama trasa zajmuje mi 22-24h (w tym jest +1h prom względem tunelu którym jechał zmywak). I to tempem luźnego Andrzeja, przepisowo, zgodnie z ograniczeniem, czasem na autobahnie depnę
A on 36h elektrykiem, 8 przystanków xD
Poważnie myślałem o kupnie #tesla model 3, ale wuj by mnie strzelił na trasach
Jeszcze to szukanie ładowarek po zadupiach w obcym kraju, które albo działają albo nie. To jest dramat.
#samochody #motoryzacja #przemyslenia #ciekawostki #technologia #samochodyelektryczne #uk
@nadziej_c: nie masz prawa głosu w dyskusji xD
Czyli porównywalnie do benzyniaka. Samo ładowanie 8x to równo 4h.
@plaisant: jak może być porównywalnie, jak na ładowanie poświęca się kilka godzin więcej? Te 4h na ładowarkach to też mocno optymistyczne bym powiedział
4h - jak są wolne, działające i nie stoisz w kolejce (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Mój kolega odbiera akurat dzisiaj Niro z salonu. Na szczęście wziął hybrydę nie wersje full-elektryczną jak zmywak
Nawet w namiocie bym się wyspał,karimata i śpiwór gdzieś w krzakach na wsi.
Ile to razy już słyszę przechwałki że ten w 17-22 godziny jechał i nawet nie spał,
No gratulacje.
I co w tym odpowiedzialnego.
Najlepsi kierowcy świata nie są w stanie utrzymać koncentracji na tym samym poziomie przez ponad 8-10 godzin, np w takim
@adamsowaanon: 24h (Liverpool-Poznań) to robię z godzinną drzemką gdzieś w Niemczech i postojami jak czuje się zmęczony. To nie jest na strzała, a 90% tego to jest relaks na tempomacie - nie jazda rajdowa
Ja nie wiem jak można jechać dłużej
Jesteście jacyś niepełnosprawni, niedołężni że potrzebujecie więcej czasu niż inni? Ile tobie to
Ale czy ja jestem debilem, czy w Polsce jest tyle superchargerów? Szukam ile ich jest na 40-milionowy kraj i chyba mamy ich 12
Bardzo możliwe, że jest tylko 12 miejsc z ładowarkami, więc samych wtyczek z Tesli będzie może ze 100.
Zmywak to dzban, wykorzystuje nagonkę szurów na EV żeby robić wyświetlenia, w tym "jego teście" nie pokazuje żadnych sensownych danych. Do tego
@Atreyu: ale wiesz, że Tesla ma przewagę nad KAŻDYM elektrykiem, bo prowadzi trasę po swoich wolnych i sprawnych ładowarkach? Zobacz sobie na kanale MKBHD test spalinowy + elektryk + Tesla na 1000 mil.
Owszem, zdarzają się przypadki kolejek do Teslowych ładowarek, ale tylko w miejscach, gdzie akurat są jakieś duże eventy i wysypuje ich
Zobacz jak Petrolhead jechał do Włoch np, a on ma tylko standard range
@assninja: bo to nie jest realna wartość
Wygenerowałem trasę pod tm3p Wrocław - Londyn i mi pokazuje niecałe 15 godzin, z 6 ładowaniami, łącznie niecałe 2 godziny
@assninja: ponieważ jeżdżę tą trasą regularnie, po tonie wypowiedzi podejrzewam że w przeciwieństwie do Ciebie kolego
17:30h to jest idealny przejazd, ze stałą maksymalną prędkością na odcinku Liverpool-Poznań, bez przerw na siku, drzemkę, tankowanie i wliczając eurotunel zamiast promu (30min zamiast
Naprawdę polecam materiał petrola, choć jest trochę krótsza trasa bo ~1200km w 13h. Tylko ponownie - on ma SR+, w LR czy perf jedziesz dalej i szybciej między stacjami
@assninja: że tak zapytam - pozwolę sobie - robisz regularnie jakieś trasy powyżej 1000km, albo powyżej 10h?
Jak tak - to skąd to pytanie. Jadąc z UK do Polski, pierwszy długi odpoczynek mam za Londynem na promie, drugi dłuższy w połowie Niemiec jak mnie łapie