Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy są jakiekolwiek plusy potencjalnego wpływu na osobowość z powodu:
-dokuczania w szkole,
-odrzucania przed rówieśników,
-braku miłości nawet ze strony rodziców,
-samotności w młodym wieku?

Zauważyłem większą odwagę i samodzielność od co niektórych ludzi, ale prawdopodobnie są to moje cechy charakteru. Pewnie sobie to wmawiam.

#pytanie #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zauważyłem większą odwagę i samodzielność od co niektórych ludzi, ale prawdopodobnie są to moje cechy charakteru.

charakter się kształtuje poprzez doświadczenia w dużym stopniu, więc to by się nie wykluczało.

moim zdaniem nie ma plusów z tego zbytnio, możesz być z tego powodu bardziej samowystarczalny / czujny (na oszustwa/nieszczerość/mniej naiwny) nauczyć się znosić emocje silne lepiej niż inni -> ale strat będzie wiećej spowodowanych tym co przeszedłeś na ogół + te cechy
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim mi dokuczali w gimnazjum i liceum trochę też + w gimnazjum byłem totalnie wyalienowany w szkole. Dzięki temu nauczyłem się mieć w------e na to co mówią inni o mnie, i nauczyłem się wiele rzeczy robić samemu, z resztą introwertyk here, nie potrzebuje ludzi często i jestem z tym szczęśliwy (ale mam żonę i dziecko oraz przyjaciół).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Albo nauczysz się nie tworzyć swojej wartości na podstawie opinii otoczenia, albo sznur. Może spotkasz na swej drodzę kogoś, kto wyłamuje się ze schematu i zaczniesz zauważać takie osoby - taki typ ludzi, którzy widzą więcej, a ty widzisz, że oni widzą, ale nikt inny tego nie widzi.
Większa samoświadomość. Innych zalet nie widzę. Jednak równie dobrze, jeśli sobie nie poradzisz, to zamiast większej samoświadomości możesz czuć się jak
  • Odpowiedz