Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Stracisz pracę, ale możesz wygrać życie. Czasem jak się w życiu bardzo nabałagani, to aby posprzątać, trzeba sporo poświęcić. Polecam zwrócić się o pomoc do osób, które z nałogu wyszły- na pewno są takie grupy podobne do AA, które się wspierają. Tam możesz uzyskać realną pomoc i podpowiedzi. Powodzenia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
1. Zadzwoń w to miejsce, gdzie odbywa się terapia i dopytaj o to jak to wygląda w praktyce, czy inne osoby, które do nich uczęszczały też miały taki problem i jak rozwiązywały tę sytuację? Jak Ty masz robotę w tym czasie to inni też pewnie mają
2. Zmień robotę
3. Nie wiem czym się zajmujesz, ale jeżeli jest to praca typu biurowa to możesz spróbować iść do swojego obecnego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:Mi się wydaje że terapia działa mniej wiecej tak jak kurs językowy, na kursie mówią Ci co masz zrobic a Ty to robisz w domu. Ergo to ty musisz zrobić kroki a terapia tylko podaje ci kierunek. Ale na początku kierunek jest bardzo prosty, musisz po prostu przestać grać, a tego żadna terapia za Ciebie nie zrobi ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
widzę, że faceci nie zawodzą

chłopy: chlip chlip jacy jesteśmy biedni, nikt o nas nie myśli, gardzą nami gdy jesteśmy w dołku, baby złe
też chłopy gdy któryś z nich jest w dołku: eeeeeeeeehehe no tego idź na automata moze wygrasz dziś haha XD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki za odpowiedzi przede wszystkim te zęby się odegrać! mocno wspierają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widzę tu dużo głosów osób które nie wiedzą czym jest uzależnienie, jak się z tym żyje, więc zignoruje po prostu.

Kwestia tego że na terapii faktycznie dają L4 to fakt, ale półroczna nieobecność w pracy może być różnie potraktowana, szczególnie gdy Pensja zależy od wyników. Dużo do stracenia, dużo do zyskania.
Zmiana pracy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Po co sobie zostawiasz jeszcze furtki? Ile będziesz jeszcze tak się miotał? Trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów. Jak stracisz prace to znajdziesz inna. I nie mów mi ze to jedyna praca bo zrozumiem to jako kolejna wymówkę. No niestety na zamkniętej terapii nie będzie grania po automatach i sam sobie szukasz usprawiedliwienia. No chyba ze chcesz narobić więcej długów i potem bać się z domu wychodzić żeby ci kolan nie
  • Odpowiedz