Wpis z mikrobloga

Mireczki jest problem

Wynajmuje od paru lat mieszkanie gdzie mamy parking przypisany do dwoch bloków. Od 2-3 lat ciagle jest problem z miejscami bo parkują turyści, dość blisko jest molo więc myślałem, że to przypadkowi debile co nie potrafią czytać znaków

W tym tygodniu zrobiłem małe dochodzenie i wypytałem paru co parkowali czemu parkują jak jest zakaz wjazdu i tabliczka. 100% twierdzi, że właściciel hotelu ktory jest trochę dalej im pokazuje ten parking jako hotelowy xd Zadzwoniłem do typa i podałem się za turyste z drugiego końca Polski. Powiedziałem, że mam łódkę na przyczepce i potrzebuje dwóch miejsc parkingowych bo nie nie wynajme. Typ mówi, że nie ma problemu i jest parking bardzo blisko xd K---a typ ma hotel bez miejsc parkingowych i korzysta se z parkingu spółdzielni, żeby podnieść atrakcyjność swojego biznesu

Można coś tym zrobić, gdzieś zgłosić?

Rozmawiałem z właścicielką i miała to zgłosić do administratora który ma sie tym zająć, ale on jest starym dziadkiem, więc pewnie nic nie zrobi.

#kiciochpyta #patologiazmiasta
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 297
@Kiedys_Mialem_Fejm jest jedno wyjście, mianowicie szlaban. W Krakowie na Ruczaju jest prywatna droga z kostki brukowej i wszyscy nią jeździli, ale kostki już nie naprawiali. Szlaban wzbudził wściekłość, ale jest spokój
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: No to jako wspólnota podejmijcie uchwałę że będziecie odholowywać tych co zaparkują bez identyfikatora. Nagraj jakiś autohol na współpracę i zwalniaj auto za opłatą równą kosztowi odholowania.

Zaraz się uspokoi jak nieproszeni goście zrobią borutę hotelarzowi
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: blokada, zamontuj tak zeby kazdy mogl wjechac. Jak wjedzie zamykasz blokade

Jak typ będzie miał problem z klientem raz czy dwa to wiecej nie powie ze tam jest parking

Bonusowe punkty jak uda Ci sie wezwac SM i ogarnąć mandat 1000zł za parkowanie w miejscu niedozwolonym. U mnie klient lokalu obok spruł sie do wlasciciela, ale wiem ze nigdy wiecej nie podawal miejsc pod lokalem jako miejsc uslugowych xD
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: na wynajmie to jesteś takim samym turystą xD

No dobra, ale żarty na bok- nad miejscami dajecie tabliczkę, na razie jakąś samoróbkę

TO NIE SĄ MIEJSCA HOTELOWE, ZOSTALIŚCIE WPROWADZENI W BŁĄD. ZA PARKOWANIE BEZ KARTY SPÓŁDZIELNI (albo czegokolwiek co sobie dla picu wydrukujecie) POBIERANA JEST OPŁATA
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: znam ten ból. Na moim podwórku parkowali klienci sklepu obok. Jeszcze się awanturowali po zwróceniu uwagi. Pomogło jak ustawiliśmy auta tak, że nie mogli wyjechać. Myślałam że się jeden Janusz z drugim popluje. Nigdy nie wiedziałam takiej piany i w--------a.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: ty to dobry jesteś - tak że zrozumieniem raczej nie czytasz. Raz że op wynajmuje, więc nie może brać udziału w zgromadzeniu wspólnoty. Dwa, ze tam nie ma wspólnoty, tylko to są mieszkania spółdzielcze. Skąd wy się bierzecie?
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm jesli znak faktycznie wymaga indentyfikatora (a wiec zlamanie zakazu jest latwe w weryfikacji) to w Krakowie Straz Miejska się tym zajmowala (bylem kiedys przesłuchiwany w sprawie braku identyfikatora) :)
  • Odpowiedz