Opisujemy kulisy nielegalnego wprowadzania na rynek mięsa bez badań i dokumentacji, które z południa Małopolski trafiało do lokali gastronomicznych w różnych miastach w kraju. Zwierzęta nieznanego pochodzenia poddawano ubojowi rytualnemu w nieczynnej rzeźni, która oficjalnie stanowiła jedynie punkt skupu. W proceder zamieszani są obcokrajowcy, współpracujący z lokalnymi przedsiębiorcami z powiatu limanowskiego.
Jedząc kebaba, osiedlasz już nie tylko araba, ale i np. nielegalnego azera będącego przestępcą seksualnym. Jprdl, co ci politycy robią z naszego kraju.
Dla tych co nie chcą podbijać: Z nielegalnej rzeźni do kuchni w restauracjach Z naszych ustaleń wynika, że grupa działająca na terenie południowej Małopolski (m.in. w powiatach limanowskim i nowotarskim) zaopatrywała lokale gastronomiczne w co najmniej kilku dużych miastach w kraju. Tropy prowadzą m.in. do Zakopanego i Krakowa, a zatrzymany w minionym tygodniu przez policję i inspekcję weterynaryjną transport mięsa miał trafić do Warszawy.
W kilku niezależnych od siebie źródłach dowiedzieliśmy się, że nielegalnym
@fraciu: ależ działa, pienky popis działania pokazali gnębiąc ludzi na siłowniach w czasie pandemi covodiozy, wtedy nagle stare raszple potrafiły wstać zza biurka i robić kontrolę
@Catmmando nie oni a rząd, sanepid jest instytucją wykonawcza. Tak samo jak nauczyciele wykonują plan kuratorium. O ile nie lubię porównywać państwa do firmy to jednak trochę tak jest, jeśli chodzi o instytucje.
„Okazało się bowiem, że na terytorium Polski przebywał nielegalnie. Wszczęto postępowanie o zobowiązaniu cudzoziemca do powrotu do swojego kraju, ale obecnie jest ono zawieszone, bo mężczyzna objęty jest... zakazem opuszczania Polski. Z naszych ustaleń wynika, że wobec 47-latka ten środek zapobiegawczy zastosowano wcześniej, w związku ze sprawą dotyczącą przestępstwa przeciwko wolności seksualnej. „ W Wwa wszystkie kebaby na zagłębiu kebabowym należą do azerskich parchów smacznego. W dilerce w Wwa też siedzą, takie
@NihilistycznyFemboy: No oczywiście, szybkie ogłuszenie tępym końcem siekiery i upuszczenie krwi jest gorsze od wyrwania krtani u żywego nie znieczulonego zwierzęcia.
Komentarze (70)
najlepsze
Z nielegalnej rzeźni do kuchni w restauracjach
Z naszych ustaleń wynika, że grupa działająca na terenie południowej Małopolski (m.in. w powiatach limanowskim i nowotarskim) zaopatrywała lokale gastronomiczne w co najmniej kilku dużych miastach w kraju. Tropy prowadzą m.in. do Zakopanego i Krakowa, a zatrzymany w minionym tygodniu przez policję i inspekcję weterynaryjną transport mięsa miał trafić do Warszawy.
W kilku niezależnych od siebie źródłach dowiedzieliśmy się, że nielegalnym
źródło: polski_instytut_halal
Pobierz