Wpis z mikrobloga

  • 1
@DEWASTATOR_TM: Dobra kiełbasa to podstawa, ta była bardzo dobra, wcześniej ją wolno przesmażyłam z dwóch stron bo chciałam uzyskać efekt ogniska. Wypuściła tylko troche tłuszczu.
  • Odpowiedz
  • 1
@CoCoPoCo: Przesmaż pokrojoną kiełbasę, na wytopionym tłuszczu usmaż cebulę, na koniec dodaj na patelnię tymianek, całość możesz zagęścić mąką. Wystarczy cebulę z ziołami poprószyć łyżka mąki, przemieszać, dodać powoli chochlę rosołu lub wody, chwilę pogotować.
Do bulionu, rosołu (miałam rosół z selerem, pietruszka i marchewką, dałam ich niewiele żeby nie dominowały), a jak nie masz to do wody wrzuć ziemniaki pokrojone i gotuj 15 minut, następnie wrzuć zawartość patelni plus
  • Odpowiedz