Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Tego typu proroctwa o polsce jako jedynym ocalałym kraju to słyszałem już wiele. Po jakimś czasie doszedłem do wniosku, że wynika to z naszego imperializmu. Gada się, że niemcy czy ruscy mają skłonności imperialne ale praktycznie w ogóle się nie gada o tym, że polacy również. To się przejawia w takich fantazjach, o ocalałej polsce, jakieś lechi, a z racji, że polacy nie są pragmatycznym narodem to tylko na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @janciopan Ruscy też wciskają światu kit, że są fielcy, a w praktyce są jedynie kupą gówna, która od ponad 1,5 roku nie potrafi sobie poradzic z biedną Ukrainą, ale za to są II groźną armią świata
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pinppongi też wciskają kit światu o swojej fielkości, a dostali w------l od Wietnamu, zresztą Japonia też im dała po dupie wiele razy,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kinasato Z ideologii komunizm miał działać sprawiając, że dobra społeczne miały być wspólne, a w praktyce wyszlo, że kazdy każdego ładował w kakao. Państwo obywateli, a obywatele siebie nawzajem (drobne kradzieże w pracy, bo jak w tej sowieckiej piosence co należy do kołchozu, to należy do mnie
( ͡° ͜ʖ ͡°) ), także miało działać, ale ludzie popsuli, ppdobnie jak Michał Białek
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie jest problemem ze ktos wychodzi i mowi takie farmazony. Kazdy by mogl wyjsc, ja czy Ty i cos oznajmic swiatu wymyslonego na poczekaniu. Problemem sa miliony ludzi ktorzy w te bzdury uwierzylo i dalej je propaguja.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @pieczony_szczur_z_ogniska Dokładnie, jak stado bezmyślnych lemingów. Objawienia przede wszystkim powinny być oparte o realiach świata i spójne logicznie, bo co to miałoby oznaczać, że Polska dostanie magiczną osłone przed skutkami wojny? Nawet jeśli byśmy nie uczestniczyli w tej wojnie (co jest mało prawdopodobne, bo jesteśmy w sojuszu z NATO i UE i jeśli którykolwiek członek sojuszu będzie w zagrożeniu, to wg traktaktu mamy obowiązek pomóc naszemu
  • Odpowiedz
@janciopan

Ale im dłużej żyje tym coraz bardziej krytycznie podchodzę do tego narodu. Mentalnie jesteśmy jednak bardziej dzikusami z wschodu jak ruski.

W takim razie gdzie mieszczą się Ukraińcy? Byłem na Ukrainie, i ich mentalność nazwałbym bardziej zblizoną do Rosji, tam nawet przed wojną powszechna była korupcja, i często używano dolara jako siłę przetargową, bo hrywna słaba. Coś jak u nas za komuny. Nawet ichniejszy olx ma opcję zaznaczenia że chcesz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Tytanowy_Lucjan Kolejny odklejeniec, to nie są żadne przepowiednie tylko bzdury. Wystarczy zainteresować się polityką i nie łykać propagandy, ponadto zapamiętah sobie jedno, to jak wygląda społeczeństwo danego kraju mówi najwięcej o kondycji gospodarki, bo to ludzie tworzą państwo nie władza, władza tylko zarządza tym krajem. Jeśli ludzie mieszkają w lepiankach i srają do dziury w ziemii, to nie są mocarstwem tylko biednym krajem i tak jest
  • Odpowiedz