Aktywne Wpisy

radzioso532 +2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

hokei00 +18
Ech… zjadłem pyszny obiad, obsługa była naprawdę mila, zapłaciłem 150zl z napiwkiem za dwie osoby, a na koniec dostaje taki “paragon” i cały urok i oczarowanie jedzeniem poszedł w… czy naprawdę w gastro muszą kręcić takie wały? Aczkolwiek widać napracowanie tym “paragonem”
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
źródło: IMG_7498
Pobierz

Właśnie pękło 100 zł za wymianę baterii w dwóch klasycznych zegarkach. Sto złotych. Żeby to jeszcze były jakieś konkret zegarki. Jeden jest praktycznie zabawkowy, wart może z 30 zł (czyli mniej, niż kosztowała bateria), drugi bardzo zwykły, w dniu zakupu n-lat temu wart może z 500, dziś może z 200.
Stać mnie, zarabiam bardzo dobrze, ale nóż się w kieszeni otwiera mając świadomość stosunku wartości towaru/usługi do ceny. To już kolejne takie załamanie, po fryzjerze, elektryku, mechaniku. O stacjonaych aptekach i lokalnych sklepikach, które tną na cenach już całkiem po mistrzowsku, nawet nie piszę.
Wczoraj sporo rozmawiałem z osobą, która od ~15 lat żyje w niemczech - i była przerażona naszymi cenami. Coraz przykrzej się tu żyje.
#polska #inflacja #bekazzegarmistrzow #wroclaw
@zapalara:
- bo cena padła po fakcie,
- bo jestem bardzo kiepski w te klocki i nie mam tego w zwyczaju. Jedyne miejsce, w którym jako-tako nie odczuwam żenady przy targowaniu się, jest bazarek pokroju wrocławskiego świebodzkiego, a i to tylko w
@sasik520: to nie oni tną, to rząd, sklepikarz tylko zbiera i odprowadza podatek
@Hejkapi: i ile by ci zajelo otwarcie koperty tak zeby nie uszkodzic uszczelki, wymiana bateryjki i zlozenie tego z powrotem?
Jeden zegarek 5min-10min?
Nie oszukujmy sie ze zegarmistrz buk wie co zrobil, bateryjki guzikowe (a strzelam ze zadne inne) to sa grosze, zwlaszcza jak bierzesz
Wymiana bateryjek to dla zegarmistrza max 4min roboty na zegarek, bateryjki w hurcie to kilka pln sztuka max.
A wymiana bateryjek to 5min na zegarek max (w wiekszosci modeli tanich, nie mowie o wymianie drugiej bateryjki w solarach seiko czy cos)