Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
ninetyeight +428
4 miesiące bez alkoholu, dumny jestem ᶘᵒᴥᵒᶅ
i coraz mniej myślę o piciu, chociaż były różne momenty. pozdrawiam całe mirko jedziemy dalej
#alkohol #ninetyeight
i coraz mniej myślę o piciu, chociaż były różne momenty. pozdrawiam całe mirko jedziemy dalej
#alkohol #ninetyeight
Weźmy takie mieszkanie za bańkę i porównajmy z lokatą na 8%.
[ rysuje flamastrem na ścianie ]
Po podatku Belki z lokaty będzie na miesiąc 65k / 12. Czyli miesięcznie musisz mieć 5400 zysku z najmu netto, bez żadnych przestojów i niezapowiedzianych wydatków, już po podatkach, aby kurnikiem inwestycyjnym pokonać lokatę.
Lokata > Kurnik inwestycyjny za bańkę
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #oszczedzanie
@bartez_94: inflacja
Ale już rozdzielenie tej samej kwoty na różne banki, na różne lokaty, pilnowanie i sprawdzanie do jakiej kwoty maksymalnej jest dany %, na jaki okres to już opcja „bezwysilkowa” xD
Fajnie.
@mickpl: to 8% jest przez pierwsze 3 miesiące a potem musisz zmienić bank, tylko na który jak już wszędzie masz lokaty
po 2. Chyba nigdzie nie widziałem lokaty większej niż 100k, więc tą bańke musisz rozdzilić na 10 banków, co automatycznie robi cały proces jednorazowym, bo jak skończą się te 3 miesiące, to już nigdzie nie ulokujesz pieniędzy.
po 3. Obligacje długoterminowe
Trzeba było kupić nieruchomość za parę stówek, dorzucić parę stówek żeby przystosować i po 5 latach połowa się zwróciła. Kolejna umowa na 5 lat i zwróci się całość, a widzę że dobrze im idzie więc pewnie będą dalej chcieli.
chory system opodatkowania dochodów kapitałowych sprzyja ładowaniu kasy w mieszkania. Odrabianie inflacji nie powinno być opodatkowane bo to nie jest dochód.
@mickpl: poproszę o namiary na lokatę 8% dla kwoty 1mln złotych