Wpis z mikrobloga

#nba

Od 10 minut trwa AMA z jednym ze Scoutów.

http://www.reddit.com/r/nba/comments/1ygi6t/i_am_basketball_scout_james_kerti_todays_the_nba/

Dziś ostatni dzień możliwych wymian, zobaczymy czym nas jutro zaskoczą. Podobno Rondo jest do oddania za ktoś + 2x first pick. Rocketsi będą uporczywie próbowali pozbyć się Asika i Lina. Pau Gasol podobno również jest na oddanie. Macie jakieś typy które wg was się sprawdzą ?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PlayTheGame: Wiesz Lin przynosi spore korzyści właśnie z tego, że ludzie(azjaci) oglądają i kupują przedmioty Rockets z jego imieniem. Ciężko jest określić ile wart jest ten zysk ale jeśli patrzeć tylko na jego umiejętności to na pewno nie jest wart 15m.
  • Odpowiedz
@Pyrakus: Jego kontrakt jest bardzo dziwnie skonstruowany. W tym sezonie zarobi trochę ponad 5mln, a w przyszłym prawie 15 :o Ja nie wiem czym kierował się Morey przy konstruowaniu takiego tworu...
  • Odpowiedz
@PlayTheGame: Identyczny kontrakt ma Asik. Wydaje mi się, że w momencie podpisywania kontraktu widział w nich potencjał na pierwszą piątkę. W ostatnim roku chciał im dać więcej aby nie opuszczali drużyny. No ale rok temu złapali Hardena, w tym roku Howarda i nagle Lin i Asik stali się zbyteczni.
  • Odpowiedz