Aktywne Wpisy

Saeglopur +950
Zgłosiłem w Fiskars to co polskie cwaniaczki managerskie robią w fabryce w Polsce. Taka januszerka rujnuje ich marke i jest pogardą nie tylko wobec pracowników. Klient Fiskarsa nie szuka najniższej ceny i nigdy nie chce żeby produkty powstawały w warunkach współczesnego niewolnictwa.
Zgłaszanie tego w polskiej centrali w ogóle nie ma najmniejszego sensu. Firma szczyci się raportami o współczesnym niewolnictwie, etyce pracy itp itd. Mają widze program whistleblower czyli zgłaszania właśnie takich syfów
Zgłaszanie tego w polskiej centrali w ogóle nie ma najmniejszego sensu. Firma szczyci się raportami o współczesnym niewolnictwie, etyce pracy itp itd. Mają widze program whistleblower czyli zgłaszania właśnie takich syfów
źródło: obraz
Pobierz
tesknilam_ +15
Hulajnogi elektryczne są moim zdaniem wynalazkiem niebezpiecznym. To powinno mieć jakąś bardzo ograniczoną prędkość i jak już to powinna być jakaś granica wieku korzystania z nich.
Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby
Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby
źródło: temp_file8209182232802468986
Pobierz

Chodzi o to że chcę scalić kolumnę Imię z kolumną Nazwisko ale chcę aby po scaleniu te wartości nie były sklejone więc wcześniej do jednej chcę dodać spację.
#php #sql #mysql #bazydanych #programowanie
Czy ja dobrze rozumiem, że:
SELECT CONCAT_WS(" ", Address, PostalCode, City) AS AddressFROM Customers;
pobiera dane z trzech kolumn Address, PostalCode, City, wartości łączy, oddziela spacją i zapisuje w kolumnie Address? Nie trzeba tworzyć 4, pustej na potrzeby migracji kolumny? Czyli w moim przypadku mogę scalić kolumnę IMIĘ i NAZWISKO i zapisać wynik w pierwszej kolumnie - IMIĘ? Myślałem że będę musiał stworzyć kolejną kolumnę.
Czasami osobne imię i nazwisko są potrzebne. Jeśli jesteś pewien, że nie będą potrzebne rozdzielone, to jasne, zrób update ze sklejoną wartością.
update Customersset Address=concat_ws(' ',Customers.Address, Customers.PostalCode, Customers.City)
pisze z palca, moglem sie gdzies jebnac. potestuj sobie na jakims playgroundzie czy cos