✨️ Obserwuj #mirkoanonim Tez tak macie, ze nie chce wam sie robic rzeczy w ktorych nie bedziecie nigdy dobrzy? Jakies rzeczy, w ktorych da sie temat zglebic i zrozumiec to spoko. Np bieganie moge zrozumiec, moge zrozumiec jazde na rowerze na jakims tam poziomie ale nigdy nie zrozumiem samochodu tak jak kierowcy zawodowi, ktorzy od dziecka w tym sa i czuja to zupelnie inaczej. Nigdy nie zrozumiem boksu, tak jak bokser zawodowy, ktory trenuje od dziecka. Moge sobie isc na wspinaczke, bo to zadna filozofia i niski prog wejscia w zrozumieniu technicznym, czy tam nauka gry na gitarze. Ale sa takie rzeczy typu boks, jazda autem, gdzie po prostu nie da sie zrozumiec jak to dziala i mnie to zniecheca. Nie chce mi sie tym zajmowac, bo po co skoro i tak nigdy tego nie zrozumiem. Mnie to smieszylo jak na boks chodzilem i ludzie mysla, ze potrafia boksowac. To wystarczy obejrzec trening jakiegos dzieciaka zawodowca i to sa zupelnie inne ruchy. Tak samo z gokartami, to jest przepasc miedzy dzieckiem zawodowym a kims kto zaczal w doroslosci i nie chodzi mi o poziom tylko o rozumienie techniki, ruchu itd. Bardzo mnie to zniecheca, ze nie jestem w stanie zglebic ruchu tak jak ktos kto robi to od dziecka. Po tenisie tez to widac. #sport #zalesie
Tez tak macie, ze nie chce wam sie robic rzeczy w ktorych nie bedziecie nigdy dobrzy? Jakies rzeczy, w ktorych da sie temat zglebic i zrozumiec to spoko. Np bieganie moge zrozumiec, moge zrozumiec jazde na rowerze na jakims tam poziomie ale nigdy nie zrozumiem samochodu tak jak kierowcy zawodowi, ktorzy od dziecka w tym sa i czuja to zupelnie inaczej. Nigdy nie zrozumiem boksu, tak jak bokser zawodowy, ktory trenuje od dziecka. Moge sobie isc na wspinaczke, bo to zadna filozofia i niski prog wejscia w zrozumieniu technicznym, czy tam nauka gry na gitarze. Ale sa takie rzeczy typu boks, jazda autem, gdzie po prostu nie da sie zrozumiec jak to dziala i mnie to zniecheca. Nie chce mi sie tym zajmowac, bo po co skoro i tak nigdy tego nie zrozumiem. Mnie to smieszylo jak na boks chodzilem i ludzie mysla, ze potrafia boksowac. To wystarczy obejrzec trening jakiegos dzieciaka zawodowca i to sa zupelnie inne ruchy. Tak samo z gokartami, to jest przepasc miedzy dzieckiem zawodowym a kims kto zaczal w doroslosci i nie chodzi mi o poziom tylko o rozumienie techniki, ruchu itd. Bardzo mnie to zniecheca, ze nie jestem w stanie zglebic ruchu tak jak ktos kto robi to od dziecka. Po tenisie tez to widac.
#sport #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: tak