Aktywne Wpisy

Gazetapl_news +37
Zmieniliśmy kolory, logo i stronę główną Gazeta.pl. Co sądzicie?
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-15 061815
Pobierz
WielkiNos +120
Jakaś baba zorganizowała wyjazd dla singli na wspólną imprezę integracyjną za 2,5k na weekend. Przybyło tylko 3 facetów. Oburzone kobiety pytają co się dzieje z mężczyznami, że nie chcą płacić za poznawanie kobiet.
A może lepiej zapytać co się dzieje z kobietami, że myślą, że interesujący, mający powodzenie mężczyźni przybędą tabunami na wyjazd singielek po 30 żeby je adorować i sobie porozmawiać kiedy za tą cenę można się umówić na s--s z
A może lepiej zapytać co się dzieje z kobietami, że myślą, że interesujący, mający powodzenie mężczyźni przybędą tabunami na wyjazd singielek po 30 żeby je adorować i sobie porozmawiać kiedy za tą cenę można się umówić na s--s z
źródło: temp_file7965786545065952647
Pobierz

Macie jakąś stronę internetową wyjaśniającą dla początkującego tworzenie użytkownika i nadawanie uprawnień dla niego w ubuntu. Bo to co czytam strony przez wyszukiwarkę google to nie wiem czy im ufać czy nie bo podawają czasami sprzeczne informacje albo takie wtf informacje i nie chce szkud sobie narobić w laptopie przez z-----e poradniki.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@0_I_0: panie, ja dopiero zaczynam przygodę z programowaniem i skończyłem jak na razie inf03. i próbuję zmienić swoje życie żeby nie robić za grosze u janusha. i problem jest taki że nie znam komend i zasad działania tego ubuntu.
@wiesiu2: czemu?
@wiesiu2: mam ubuntu zainstalowane przez wsl2 i próbuję ogarnąć tą apke przez dockera tak jak mi koledzy z wykopu powiedzieli.
@wiesiu2: ok. dziękuje wiesiu2 :* ja tobie chyba picce postawię bo ty ciągle mi pomagasz i odpowiadasz mi na moje
@massejferguson: bo dajesz za duży dostęp do plików, zawsze ustawiaj tylko minimalne uprawnienia jakie są niezbędne
chown na katalogu z apką na twojego usera.
@bmLq: już widzę jak odpalasz na swoim userze coś co słucha na porcie 80/443... zresztą po co...
jaki ty tam w ogóle błąd masz? bo może apache ci krzyczy że z tego folderu czytać nie może a ty myślisz że to błąd uprawnień do plików?
logi apache
Ja bym zrobił na Twoim miejscu