Jadąc na #tourdepologne amatorów do Karpacza po roku jazdy na szosie, gdzie w mojej okolicy w mazowieckim mam podjazd 8% postawiłem sobie za cel przeżyć zjazdy i spróbować nie za często zejść z roweru. Żyję(melduję się @Ogau @PiersiowkaPelnaZiol), ale na drugim podjeździe na 18% (jeśli dobrze pokazała strava)na 3km przed metą musiałem podejść. K---a, to była niesamowita przygoda, adrenaliny na zjazdach nie miałem nigdy wcześniej chyba nigdzie, a szczególnie jak przez kilka minut zaczęło padać. Podjazdy zrobiłem na spokojnie swoim tempem, żeli miałem 5 sztuk, dwa bidony z napojem i jakoś poszło. Dawno nie byłem po prostu tak szczęśliwy. :)
@jagodowy_krol: Pierwsze 400 numerów miało jakoś bezpośrednie wejście na start na dwa sektory, a pozostali od tyłu podjazd za Hotel Gołębiewski i tak czekaliśmy sobie. Szło to w miarę sprawnie, a byłem tak dosyć z tyłu ustawiony. Ogólnie powiem, że jak na trasie zaczepiałem ludzi, żeby dopytać o energię, pośmieszkować, to sporo narzekań było na słabe oznaczenia, że ludzie gubili które mieli okrążenie. Jeden chłopak dojechał do mnie, zapytał o
@rz3zni4: zjazdy są spoko, gorzej z tym syfem co zalega po opadach deszczu. Za te walające się po dzień dzisiejszy opakowaniach po żelach, to tylko po łapach walić.
@rz3zni4 serdeczne gratki, ja za rok myśle o starcie :) co do tych zjazdów to jednemu się chyba nie udało wyrobić bo słyszałem jakiś typek wypad z zakrętu na właśnie tym wyścigu
@cnka zapisałem się jakoś na dwa tygodnie przed etapem i w sumie jak patrzyłem to do samego końca zapisów było Jeszcze trochę wolnych miejsc :) A medal był rozdawany dzień wcześniej wraz z pakietem startowym to w sumie minimalnie odbierało motywację :D
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
Jadąc na #tourdepologne amatorów do Karpacza po roku jazdy na szosie, gdzie w mojej okolicy w mazowieckim mam podjazd 8% postawiłem sobie za cel przeżyć zjazdy i spróbować nie za często zejść z roweru. Żyję(melduję się @Ogau @PiersiowkaPelnaZiol), ale na drugim podjeździe na 18% (jeśli dobrze pokazała strava)na 3km przed metą musiałem podejść.
K---a, to była niesamowita przygoda, adrenaliny na zjazdach nie miałem nigdy wcześniej chyba nigdzie, a szczególnie jak przez kilka minut zaczęło padać. Podjazdy zrobiłem na spokojnie swoim tempem, żeli miałem 5 sztuk, dwa bidony z napojem i jakoś poszło.
Dawno nie byłem po prostu tak szczęśliwy. :)
#rowerowyrownik #szosa
Skrypt | Statystyki
źródło: 363895280_966048831348321_7009836018169281243_n
PobierzOpowiedz coś jak wyglądają starty, sektory itd :)
Ogólnie to lubię czytać, więc wal dużo :)
źródło: 359926192_170962169333947_3518822507925607233_n
PobierzZa te walające się po dzień dzisiejszy opakowaniach po żelach, to tylko po łapach walić.
źródło: IMG_20230802_062706
Pobierz