Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Jestem w identycznej sytuacji tylko nie mam różowej i nie interesuje mnie sfera uczuciowa. Za niedługo 30tka, przed covidem wyjechałem i pracuje w fabryce. Wyjechałem na chwilę i zostałem bo pandemia, potem kryzys, inflacja a że stała praca na umowę to tak sobie siedzę i zbieram. Kasę mam dobrą, zaoszczędziłem sporo ale tak jak ty jestem samotny.Czasami myślę o powrocie do kraju ale nie mam wyższego, mógłbym je
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Nie mam jak odpowiedzieć osobie u góry, ale serio 30 lat w dzisiejszych czasach to jest nic. Macie przdd soba cale zycie. Jesteście dalej mlodzi i wiele lat przed wami. Brakuje wam tylko motywacji żeby zrobić coś ze sobą, ze swoim wykształceniem i możliwościami na rynku pracy. Co z tego że musicie ewentualnie zaczynać studia czy jakas sciezke zawodowa od nowa? Lepiej mieć np 33 lata i mieć
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jestem tylko ciekawy ile zarabia po tych studiach jako prawniczka, znajac standardy to pewnie mniej niz sekretarka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

"asystentki zarzadu" dzisiaj zarabiaja lepiej niz "specjalisci" przez kilka dobrych lat po studiach
  • Odpowiedz