Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim Może zmień środowisko wyjedź za granicę, chociaż na parę miesięcy, to nauczysz się obycia i ogólnie szkoły życia trochę zaznasz, a może będzie Ci lepiej i zostaniesz dłużej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ten czas który masz to czas z--------u, ryzyka i walki o swoje życie.
Masz poduszkę bezpieczeństwa - mieszkanie z rodziną.
Zrezygnowałeś sam z trudniejszej pracy.
Sam podjąłeś decyzję o budżetówce...
Jakbyś to napisał za 10 lat to rzeczywiście słabo, a tak to przyjąleś taktykę kogoś starszego co szuka odpoczynku po 20 latach z--------u
  • Odpowiedz
Realnie pracuję z 3-4 godziny z ośmiu, a przez resztę przeglądam Internet albo wpatruję się w pustkę

@mirko_anonim: tu bym upatrywał twoich szans. Jakiś projekt na boku albo chociaż nauka czegoś. Skoro i tak te 3-4 godziny musisz odsiedzieć to co ci szkodzi spróbować.

Ze znalezieniem kobiety też problem będzie przeogromny

i myślisz że jak znajdziesz to ci ułatwi życie? Wtedy to dopiero będzie pogrom i będziesz musiał z---------ć na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @cor1sto: Może by to głupie nie było pod względem finansowym, ale poza tym nie wiem jak wyjazd np. na magazyn do Holandii miałby mi pomóc w życiu.

@takJakLubimy: Nie tyle podjąłem decyzję, tylko na wszystkie ogłoszenia była masa chętnych, a akurat tu mnie przyjęli. Naprawdę bym wolał załapać się do działu księgowego, w którymś korpo, ale siedziałem na bezrobociu i trzeba było łapać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: myślę, że wbrew pozorom to, co opisałeś, dotyczy dużej liczby chłopaków w twoim wieku. Kasa w budżetówce marna, ale spójrz na to tak, że mając nawet tysiaka na rękę więcej i tak by to znacząco nie wpłynęło na możliwość zmian tych fundamentalnych spraw życiowych, a przynajmniej jest spokojnie i stabilnie (mieszkanie w dużym mieście, czy to wynajem, czy kredyt, po prostu jest teraz absurdalnie drogie, w praktyce poza zasięgiem
  • Odpowiedz