✨️ Obserwuj #mirkoanonim Hej, stoję przed zagwozdką i szukam pomocnej duszy, która rzuci swoje 3 grosze. Dostałem ofertę pracy dla wielkiego zagranicznego korpo jako kontraktor - wypłata w USD. Biorąc pod uwagę obecny kurs dolara, miesięcznie dostawałbym ~2x więcej niż mam obecnie. Kilka rzeczy, z którymi bije się w głowie dot. zmiany pracy: 1. Popatrzyłem na LinkedIn, i sporo osób o podobnym stanowisku to Hindusi (kto kiedyś z nimi pracował ten się w cyrku nie śmieje) 2. Kurs dolara - od ponad roku dolar nieustannie spada co bezpośrednio odbiło by się na moich zarobkach 3. Obecna praca jest rozwojowa, a do tego świetna atmosfera i spoko benefity. Podejrzewam, że osiągnąłbym tu podobne zarobki w 2-3 lata gdybym został.
@mirko_anonim: do ilu max dolar spadnie? jak bedzie po 3.5 to bedzie szok, mysle ze w okolicy 4 zl bedzie, co do hindusow no to minus ale robisz swoje i na pajetów nie patrzysz lecz jak masz sie z nimi męczyć i wypalić to p-----l tą kase i zostań w obecnej
@mirko_anonim: Dolar już dużo nie spadnie raczej. To umocnienie dolara to odpływ kapitału z USA, kryzys tam już się kończy, stopy procentowe FEDu dużo nie wzrosną, więc inwestorzy lokują hajs tam gdzie jest szansa na większy zarobek. Pamiętaj też, że złotówka ma wrodzoną cechę, że stale traci na wartości w długim terminie. Jak popatrzysz na wykres kursu z ostatnich 15 lat, to po opanowaniu kryzysu z 2008 mimo, że Polska
Hej, stoję przed zagwozdką i szukam pomocnej duszy, która rzuci swoje 3 grosze.
Dostałem ofertę pracy dla wielkiego zagranicznego korpo jako kontraktor - wypłata w USD. Biorąc pod uwagę obecny kurs dolara, miesięcznie dostawałbym ~2x więcej niż mam obecnie.
Kilka rzeczy, z którymi bije się w głowie dot. zmiany pracy:
1. Popatrzyłem na LinkedIn, i sporo osób o podobnym stanowisku to Hindusi (kto kiedyś z nimi pracował ten się w cyrku nie śmieje)
2. Kurs dolara - od ponad roku dolar nieustannie spada co bezpośrednio odbiło by się na moich zarobkach
3. Obecna praca jest rozwojowa, a do tego świetna atmosfera i spoko benefity. Podejrzewam, że osiągnąłbym tu podobne zarobki w 2-3 lata gdybym został.
Warto się pakować? Co sądzicie?
#b2b #praca #pracait #programowanie #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: za 2-3 lata doswiadczenia w projektach dla USA to bedziesz robil dla USA za jeszcze 2-3x