Aktywne Wpisy
WenerowaAngela +60
Echh spanie w jednym łóżku ale pod osobnymi kołdrami to coś zajebistego.
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
radziuxd +1
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥)
Jeździć obserwować czy na śmietnik?
#opony #pytanie #motoryzacja
Jeździć obserwować czy na śmietnik?
#opony #pytanie #motoryzacja
Inflacja CPI:
ECB 5.5%
Fed 3.0%
NBP 11.5%
Stopa procentowa:
ECB 4.00%
Fed 5.25%
NBP 6.75%
Realna stopa procentowa:
ECB -1.5%
Fed +2.25%
NBP -4.75%
Kolejny ruch:
ECB podwyżki stóp w lipcu do 4.25%
Fed podwyżki stóp w lipcu do 5.5%
NBP obniżka stóp bo wybory
#gielda #ekonomia #gospodarka #inflacja #nieruchomosci #stopyprocentowe
Glapa > Powell
@mickpl: to co rynek wycenia zmienia się jak w kalejdoskopie i ma znikome znaczenie dla Jeremiego
ja np. uważam, że chłop będzie chciał być słowny i pokazać, że wszystko dobrze wycyrklowali i nie będzie podwyzki, za to na obnizki trzeba będzie poczekać. Trzymanie średnich stóp długo jest rownoznaczne z trzymaniem wysokich przez chwile.
@mickpl: FED będzie obniżał stopy bo obecne odsetki od długu sa nie do utrzymania na obecnym poziomie :)