Aktywne Wpisy
#praca #pracait #programista15k #pracbaza
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Pan_Slon +38
Moja była żona w tajemnicy wyjechała z dziećmi…nie wiem gdzie, ona nie chce nic powiedzieć, dziadek jakieś bzdury opowiada.
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 11 osób.
106 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
115 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
15 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyły.
Czyli w trakcie wakacji w 121 wypadkach zginęło w sumie 130 osób.
W poprzednim roku statystyki po 23. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
4 wypadki śmiertelne w ciągu ostatniej doby
126 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
136 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
418 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
7.138 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
70 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
1.594 wypadki drogowe od początku wakacji
78 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
1.847 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
5 utonięć w ciągu ostatniej doby
54 utonięcia od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robie, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
@Poldek0000: Bardzo wątpliwe, bo chyba w każdej kategorii przodują mężczyźni. A już jeśli chodzi o potrącenia śmiertelne, to już bez wątpliwości najwięcej powodują faceci.
( ಠ_ಠ)
@Salido: Tutaj powinna być kara jak za zabójstwo.
Z tego co ja pamiętam, to był artykuł z warszawskiej Wyborczej, w której lekarz pracujący w szpitalu, do którego trafiały ofiary wypadków drogowych, twierdził, że to nie prawda, że motocykliści jeżdżą niebezpiecznie, tylko kobiety w samochodach. Później pojawiły się polemiki pokazujące, że dane z policji mówią zupełnie co innego, a przy okazji pan doktor jest zapalonym motocyklistą.
https://radio.opole.pl/100,725023,nie-zyje-mezczyzna-ktory-zostal-potracony-przez-
@watowiec: samochody wjeżdżają w drzewa pewnie codziennie,
a nie codziennie samochód jadący ponad 100 km/h lecąc w powietrzu uderza dachem o murek, następnie odbija się od niego i ląduje dachem tym razem na płaskim chodniku.
Swoje zrobił też film z monitoringu miejskiego, oraz to że matka kierowcy jest celebrytką.