Aktywne Wpisy
51431e5c08c95238 +55
Idol polskiej ml0dziezy nie potrafi nawet korzystać ze sztućców. XDD
#ishowspeed
#ishowspeed
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ogladanie filmów z moją #rozowepaski to jakiś dramat. W zeszłą sobotę wybierała ona. Oczywiście jakaś gówno komedia romantyczna, ale mieliśmy razem oglądać to siedzę i oglądam (i jem chipsy)
Wczoraj ja wybierałem, tym razem coś bardziej w moich klimatach, kino akcji z elementami sciencie fiction. Co robi ona? Po trzech minutach już tiktok. Pytam to oglądamy czy nie?
Tak tak, po kolejnych 5 minutach znowu telefon, potem idzie #!$%@?ć coś w kuchni, zaraz w ogóle wychodzi bo będzie prasować itd.
Ogladanie filmów z moją #rozowepaski to jakiś dramat. W zeszłą sobotę wybierała ona. Oczywiście jakaś gówno komedia romantyczna, ale mieliśmy razem oglądać to siedzę i oglądam (i jem chipsy)
Wczoraj ja wybierałem, tym razem coś bardziej w moich klimatach, kino akcji z elementami sciencie fiction. Co robi ona? Po trzech minutach już tiktok. Pytam to oglądamy czy nie?
Tak tak, po kolejnych 5 minutach znowu telefon, potem idzie #!$%@?ć coś w kuchni, zaraz w ogóle wychodzi bo będzie prasować itd.
Wystarczyła by sama 12 dywizja zmechanizowana ze Szczecina wsparta wydzielonymi odziałam Pancernymi z innych dywizji. Oceniam, że w około tydzień Rosomaki byłby na przedmieściach Mińska. W przypadku walki z samymi siłami Wagnera wystarczy jedna niepełna brygada, wsparta batalionem czołgów i nawet nie cały tylko pół klucza F-16, a może nawet sama bombardowanie z powietrza by wystarczyło.
Polska ma pod bronią 175 tysięcy zawodowego wojska. Samych sił specjalnych gotowych do działania natychmiast na poziomie zbliżonym do jednostek "Grom" mamy blisko 10 tysięcy. Ja wiem, że walka z PiS jest modna i dlatego łykacie jak pelikany wszystko co stawia Polskę w złym świetle, ale prawda jest taka, że mamy dość dobre i liczne wojsko, a Mariusz Błaszczak sprawdza się jako Minister Obrony Narodowej. Zatrzymaliście się mentalnie (wykopki i wielu innych) na etapie filmu Samowolka z 1993 jaki opisuje patologię wojska PRL nie wojska RP jakie zmieniło się znacznie od tego co było 25-35 lat temu i działa w większości profesjonalnie według standardów NATO, są problemy i gorsze jednostki ale sytuacja jest dobra.
Duża część kadry oficerskiej, zwłaszcza wyższej ma za sobą wiele Misji w Afganistanie i Iraku,s ą to kompetentni oficerowie wyszkoleni według standardu NATO jacy wąchali proch i uczestniczyli w realnej walce, asymetrycznej ale jednak. Można im zaufać, oni wiedzą co robią
Śpijcie spokojnie, to Białoruś i Łukaszenka trzęsą portkami ze strachu przed Polskim wojskiem, dlatego straszą i nasyłają trole.
#rosja #wojna #ukraina #takaprawda #przemyslenia #wagner
@Nostrian: a który był najlepszy?
Nawet ci wyślę to z TVN 24 bo widać, że jesteś religijnym fanatykiem jaki ufa tylko tej stacji
https://konkret24.tvn24.pl/polska/wojsko-polskie-blaszczak-mamy-172-500-zolnierzy-pod-bronia-co-to-za-liczba-7165347
115 500 żołnierzy zawodowych (02.2022)
~1 000 żołnierzy Narodowych Sił Rezerwowych (02.2022)
~8 000 kandydatów na żołnierzy zawodowych (02.2022)
35 957 żołnierzy Terytorialnej
Jak byście mieli przyznać, że PiS robi coś dobrze, to chyba byście dostali zawału serca. xD
Co jest oczywistą brednią, jeśli wszystkie WOT'y, rezerwy i inne wynalazki liczyć jako zawodowe wojsko, to wyjdzie że Rosja posiada kilka milionów zawodowców
Aktualnie jest ok 120k, z czego max 60k sił lądowych. W obronie terytorialnej
Deprecjonujesz też ludzi jacy ukończyli akademie wojskowe. Na jakiej podstawie?
Skąd czerpiesz wiadomości o zagłodzeniu armii pod koniec 2022 roku? Co to znaczy, kto to stwierdził i jak.
@Nostrian: xD
@Nostrian: Kolorowych i spokojnych snów i Tobie.
Pamiętaj jednak, żeby podpierać każdą tezę odpowiednim źródłem. To już na wstępie odsieje ludzi którzy nie mają złej woli a jedynie nie posiadają wiedzy.
Przełamywanie stereotypów które propaganda wbiła tak silnie, że wpływają na światopogląd ludzi to bardzo, bardzo trudne zadanie. Pamiętaj, że większość z nich nie ma złej woli a jedynie spaczony, często nie z własnej winy, światopogląd.
@Nostrian: Czyli jednak warto było zamykać posterunki? Raz piszesz że za peło zamykali posterunki nie podając statystyk ale za to grając na emocjach. A potem przytaczasz