Wpis z mikrobloga

Także można żyć samotnie i być szczęśliwym człowiekiem na tyle, że potrafię śmiać się sam do siebie ze szczęścia przez co najmniej 2h dziennie w wolnym czasie?

@mirko_anonim: To już lepiej z samotnością sobie radzą Ci co tu na nią narzekają.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak sobie wmawiaj. Też myślałem, że jak będę w końcu sam to będzie mi dobrze. Niestety po chwili uświadomiłem sobie, że robienie czegoś samemu nie daje aż takiej satysfakcji jak z kimś, ale to trzeba docenić jak się to straci. Jaki sens jest pojechanie np nad morze samemu, poleżę i co? Wracam? Tak samo do kina, ani do nikogo nie odezwiesz się, ani nic. Ani z nikim nie pójdziesz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @2xpapanalepiku: absolutnie nie zawracam :) wywód jest po to żeby uświadomić, iż szczęście pochodzi z wewnątrz a nie zewnątrz ;)
@Musze_wygrac_zycie: plus jeden przyjacielu :)
@Szymif: szanowny kolego - jesteśmy zrobieni jako WOLNI ludzie :) niestety świat narzuca oraz determinuje czy też zaszczepia w nas pewne standardy które powodują, że musimy to, musimy tamto. Otóż nie :)

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP):
W pełni cię rozumiem, a nawet zazdroszczę. Też lubię samotność. Samotność ma sens, kiedy jesteś 1) zdrowy i sprawny oraz 2) masz pieniądz, dobrą robotę. Też chciałbym jak ty, móc pracować zdalnie, ale u mnie się nie da. Wiek nie ten i życie tak wyszło, w większości z nie mojej winy, tylko otoczenia i wychowania. Gdybym mógł wyjechać i pracować zdalnie, też bym tak zrobił, zmieniał kraj co
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Nie czujesz tego bo masz zamienniki kontaktu z ludźmi i pewnie zabijasz to uczucie pracoholizmem albo innymi niszczaczymi rzeczami, pamiętaj że nie ważne jak startujesz tylko ważne jak kończysz, może w twoim przypadku jest tak jak mówisz i nigdy niczego nie będziesz żałował, a może być tak że obudzisz się z "ręką w nocniku"

• Odpowiedz
wywód jest po to żeby uświadomić, iż szczęście pochodzi z wewnątrz a nie zewnątrz ;)

@mirko_anonim: acha, i musisz każdemu z osobna wszystko wyjaśnić żeby nie było niedopowiedzeń xD. Pytanie po co ci to? Dla mnie kontakty z ludźmi, a tym bardziej z najbliższą rodziną to podstawa funkcjonowania.
  • Odpowiedz