Wpis z mikrobloga

Przypomniało mi się jak znajomej koleś z tindera na pierwszej randce zaproponował, że ją weźmie na egzotyczne wakacje, typ nie wyglądał groźnie, bo jak taki stereotypowy programista15k, więc nie bała się z nim jeździć. Ogólnie nie podobał jej się, ale skusiła się na fundowany przez niego wyjazd, powyrzucała pełno fotek na instagrama i zostali znajomymi. Chłop podobno zadowolony, bo nie miał z kim pojechać, a w towarzystwie było mu raźniej. Znajoma ogólnie ma taką taktykę, że nie odrzuca tych co jej się nie podobają, bo ci desperaci odwalają takie fikoły, że głowa mała i nieraz chwaliła się jakie prezenty od nich dostaje za sam fakt, że z nimi pisze i za to że czasem pozwoli im zabrać się na ich koszt do restauracji. Raz utrzymywała kontakt z typem co w gastronomii pracował i codziennie jeździł pod jej mieszkanie by zostawić jej paczkę z jedzeniem pod drzwiami jak ona była w pracy by miała gotowe do podgrzania jak wróci. Perfumy, biżuteria to tam standard, nigdy sobie nie kupuje, bo jak rozpowie wystarczającej ilości kolesi, że coś jej się w sklepie spodobało to prędzej czy później znajdzie się taki co jej zrobi niespodziankę. Tak więc opłaca się kobietom zamiast umawiać się z samymi chadami przesunąć w prawo czasem jakichś niedymorficznych osobników. A dziewczyna z urody poniżej przeciętnej, jeśli jej syn pójdzie w urodę matki to będzie birdcelem, dlatego pewnie cieszy ją każda atencja nawet ze strony subhumanów, a oni też zadowoleni, że zgodnie z redpillem mogą w swoim szczycie męskiej atrakcyjności demonstrować swój status i zasoby. Sytuacja win-win.

Ale jeśli myślicie, że kobiety mają zbyt łatwo w życiu to przeczytajcie sobie książkę o dyskryminacji kobiet "niewidzialne kobiety" to dowiecie się, że kobiety też mają ciężko, bo na przykład telefony są zbyt duże, a większe dłonie = męskie, mniejsze dłonie = kobiece i manekiny w testowaniu samochodów też są zbyt wysokie = męskie, a nie kobiece=niskie. A i infrastruktura miejska też dyskryminuje kobiety, bo jest dostosowana pod samochody czyli pod mężczyzn, którzy w Polsce stanowią 49% zdanych egzaminów na prawo jazdy. Ogólnie polecam tą książkę, żeby uświadomić sobie społeczny problem męskiego uprzywilejowania.

#rozowepaski #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #przegryw #p0lka #redpill #blackpill #pieklokobiet #pieklomezczyzn
Bananek2 - Przypomniało mi się jak znajomej koleś z tindera na pierwszej randce zapro...

źródło: Screenshot_50

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bananek2: Ach ci spermiarze...

Nie no, kobiety zawsze miały gorzej, bo co 5 doświadcza gwałtu (zaprzeczanie temu to psychopatia) więc to co Ty mówisz to jest pikuś.

Problem tylko w tymi co ja mam zrobić? Mam powiedzieć tym pannom, że znajomy z pracy na którego lecą chwali mi się, że jest manipulatorem i, że się śmieje ze mnie mówiąc, że gwałcicieli jest tylu, że nie powsadzasz wszystkich do więzień? Przecież one
  • Odpowiedz
@Bananek2: Ostatni akapit - Co ty wypisujesz? Co za bzdury. Równie dobrze osoby wysokie mają problemy w życiu -> meble za niskie, zlewy za niskie, można zahaczyć o futryny w drzwiach, samochody robią za małe przez co pozycja jest garbata.
  • Odpowiedz
  • 14
@KajakDrewniany: ten ostatni akapit był w tonie ironiczno-humorystycznym, bo to jedna z najbardziej poważanych książek na temat nierówności płciowych, na którą często powołują się feministki i tam jest przestawiona taka narracja. W ogóle ten przytaczany tam "wysoki" męski manekin ma wymiary 175cm xD
Więc tyle samo różni się od 190cm mężczyzny jak i od osoby 160cm.
Ta książka "niewidzialne kobiet" to nie jest żaden niszowy wysryw tylko pozycja, o której
  • Odpowiedz
A i infrastruktura miejska też dyskryminuje kobiety, bo jest dostosowana pod samochody czyli pod mężczyzn, którzy w Polsce stanowią 49% zdanych egzaminów na prawo jazdy.

@Bananek2: czyli 51% to kobiety?
  • Odpowiedz
@Bananek2: to musi pewnie szukać dużo starszych albo nie wiem co , ja w swoich prime time byłam 10/10 170 wzrostu 50 kilo wagi okrągłą buzia loki i w życiu takich prezentów nie dostawalam wyglądając jak modelka
  • Odpowiedz
@andbatros: przecież to jest pasta typie , ja jakieś 5 lat temu wugladalam jak bogini i jakoś nikt z prezentami nie walil
A już uwierzę że średnim dziewczynom ktoś wycieczki stawia
  • Odpowiedz
  • 0
ja jakieś 5 lat temu wugladalam jak bogini i jakoś nikt z prezentami nie walil

@Linnior88: może brakowało ci social mediów i tindera by spermiarze mogli do ciebie dotrzeć. Żeby naganianiać simpów potrzeba skądś ich brać, a same grono znajomych z paroma kolegami do tego nie wystarczy.
Albo na imprezach za mało kręciłaś się przy barze nie dają szansy simpom by mogli simpować. Jak siądziesz w lokalu w kącie otoczona
  • Odpowiedz
Ta książka "niewidzialne kobiet" to nie jest żaden niszowy wysryw tylko pozycja, o której nawet na konferencjach biznesowych można usłyszeć, o której czasem wspomina się w temacie dawania dodatkowych punktów za płeć kobietom

@Bananek2: true razemki na nią się połowyłali zimą pisząc, że system odśnieżania w miastach systemowo dyskryminuje kobiety poprzez skupianie się przede wszystkim na odśnieżaniu dróg zamiast chodników
  • Odpowiedz