Wpis z mikrobloga

@bezsensutenwykop: Tyle, aż nie da rady. Ale niektórzy wpłacali maksymalne OW + robili bardzo wysoką pierwszą ratę i rekordziści mieli wówczas 55%, a nawet chyba 60% spłacone po pierwszym miesiącu.
  • Odpowiedz
@makaron25: No nie wiem, finansowy chociażby, bo tam takie dziwaczne harmonogramy czasami szły. Nigdy nie spotkałem się w LO z takim harmonogramem.

@OptiFinance Dużo miałeś przypadków, że po dosłownie momencie trwania umowy było spłacone ponad 90% umowy przy LO?
  • Odpowiedz
@makaron25: No a myślisz, że ten harmonogram jest akceptowany z automatu? Akurat w przypadku mojej firmy tak nie było. I z tego co wiem po innych, to też tak nie bardzo. I druga sprawa, czy ty przypadkiem nie robiłeś leasingu pracowniczego? Chodzi mi o możliwość rozłożenia tak rat przez zwykłego, szarego człowieka.
  • Odpowiedz
@piwakk: @makaron25 @kuncfot @cwlmod @bezsensutenwykop

Max pierwsza wpłata to 45% - tak jest w każdej firmie. Max jaki miałem z klientem to 15% 1 rata, 10% 2 rata, 10% 3 rata, czyli 80% w 3 miesiące. Ale teraz praktycznie żadna tak firma nie robi, bo zysk netto z takiej transakcji dla firmy leasingowej jest bliski 0 albo w ogóle ujemny (koszty stałe przewyższają marżę kwotą).

@
  • Odpowiedz
Ale teraz praktycznie żadna tak firma nie robi, bo zysk netto z takiej transakcji dla firmy leasingowej jest bliski 0 albo w ogóle ujemny (koszty stałe przewyższają marżę kwotą).

@OptiFinance: Do tego właśnie piłem... Że gdzie zysk firmy przy takim harmonogramie? Jedynie mógłbym to zrozumieć przy leasingu pracowniczym, bo tam faktycznie raczej idą na rękę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz